Vali Dursun Ali Şahin, Edirne'de davul-zurna eşliğinde göreve başladı

Edirne Valisi olarak atanan Dursun Ali Şahin, davul zurna eşliğinde görevine başladı. 21 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Edirne’ye atanan Şahin, sabah saatlerinde yeni görev yerine...

Google Haberlere Abone ol
Vali Dursun Ali Şahin, Edirne'de davul-zurna eşliğinde göreve başladı

Edirne Valisi olarak atanan Dursun Ali Şahin, davul zurna eşliğinde görevine başladı.

21 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Edirne’ye atanan Şahin, sabah saatlerinde yeni görev yerine geldi.

TEM Otoyolu Edirne gişelerinde karşılanan Vali Şahin, önce konutuna ardından da cuma namazı için Selimiye Camii’ne geçti.

Şehrin yeni valisi için valilik önünde resmi karşılama töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Nedim Irmak tarafından karşılanan Dursun Ali Şahin’i Keşan’dan geldiği öğrenilen bir davul-zurna ekibi karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Vali Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün polis tören mangasını da selamladı. Yeni valiyi karşılamak için askeri ve sivil yetkililer, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları uzun kuyruk oluşturdu. Kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Vali Şahin, bazılarıyla bir süre sohbet etti. Sıcaktan bunalan yeni vali terini silmek için mendilini elinden düşürmedi.

Bu arada Dursun Ali Şahin’i daha önce görev yaptığı Giresun’dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yalnız bırakmadı.

Mikrofona geçen Giresunlu STK temsilcileri görevi sırasında yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Şahin’e övgüler yağdırdı.

Vali’ye yeni görevinden başarılar dileyen Giresun STK temsileri, yeni valiyi karşılamaya gelenlere fındık dağıttı.

Kendisini karşılamaya gelenlere hitap eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kutsanacak bir ay içerisinde burada göreve başlamanın çok güzel bir olay olduğunu söyledi. Böyle günlerin az bulunduğunu belirten Şahin, “Ben buraya bütün Edirnelileri kucaklamak, onları sevmek, onlara sevilmek, onların işlerini kolaylaştırmak için geldim. Kapımın her zaman herkese açık olduğunu belirtiyorum. Bizim kapımız sadece sabah rüzgârı ile açılan kapı olmayacak. Herkese açılan bir kapı olacak.” dedi.

Kanuni’nin “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi” sözüne atıfta bulunan Vali Şahin, o devleti ve milleti yüceltmek için burada bulunduğunu ifade etti.

Mevlana’nın “Bir yerden göçmek ne güzel, bir yere konmak ne hoş. Bütün konuştuklarımız hep düne ait cancağızım. Artık bundan böyle yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlatan Dursun Ali Şahin, zamanı israf etmeden en iyi şekilde (gerektiğinde dakikanın peşinden koşarak) değerlendirmek üzere burada bulunduğunu belirtti. Masasının her zaman çözüm masası olacağını vurgulayan Vali Şahin, şunları söyledi: “Heyecanla görev yapacak, işlerimizi takip edeceğiz. Hep Edirne’nin paydası olmak için hepimiz Edirne’nin paydası olarak ona hizmet etmeye çalışacağız. Bu kutsi mekanı yüceltmek için uğraşacağız. Atatürk ne güzel söylemiş: ‘millete efendilik yoktur; hizmete efendilik vardır’. İşte biz o hizmeti sadece ben valiniz olarak yürütecek değilim, bütün birim amirleri, müdürleri bütün memurlarıyla birlikte size hizmet etmek için burada olduğumuzu ifade ediyorum.”

Düşüncelerinin her zaman “Gül” olacağını açıklayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Bizim dikenle ilgimiz alakamız yoktur. Bu makamlar nasip, kısmet işidir. İnsanlar bakan, genel müdür, müsteşar, başbakan olur. Hep nasiple. Benim de nasibim, suyum, ekmeğim Edirne’de imiş. Ben de inşallah Edirne’ye güzel hizmet ederek bu makamı sonlandırmak istiyorum. Bu makamda en güzel hizmeti vereceğim. Çünkü Edirne farklı bir yer. Cengiz Aytmatov’un ‘Bir gün yüzyıla bedel’ ifadesini burada en güzel şekilde beraberce gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

EDİRNE MEDENİYETİN GÖZDESİ

Vali Dursun Ali Şahin, Edirne medeniyetlerin gözbebeği ve gözdesi olduğunu dile getirerek “Geçmişin geleceğe olan köprüsü niteliğindedir. İstanbul’un babası, Bursa’nın oğlu mesabesinde olan bir şehirdir. Bu şehrin kalbi Selimiye’de atıyor. O yüce insan o büyük mabedini İstanbul’da yapabilirdi ama buraya yapmanın başka bir hususiyeti olduğunu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Mabetlerin (camilerin, sinegogların, kiliselerin) bir yerde bulunmasının kültür zenginlik açısından son derece önem arz ettiğini kaydeden Vali Şahin, “Doğu’nun gururlu köşesi olarak Edirne’de hizmet edenlere ne mutlu diyorum. Bu huzurlu, sakin ve geleneklerine bağlı olan şehirde hizmet etmek ne güzel diyorum. Çünkü bu şehir Avrupa’yı Asya ve Afrika’ya karayolu ile bağlayan, balkanların kapısı niteliğinde olan bir kent. İşte onun içindir ki, Edirne için her şey biter, Edirne bitmek demiş Süheyl Ünver. Ben de bu duygu ve düşüncelerle bu güzel şehre bütün ilçe, belde ve köyleriyle birlikte burada hizmet etmenin her zaman onurunu yaşayacağım.” dedi.

Konuşmanın ardından Şahin, kalabalık eşliğinde makamına geçti. İlk olarak valilik çalışanlarıyla konuşan yeni vali, tebrikleri kabul etmeye başladı.

CİHAN

Yorumlar