Vali Demirtaş, Çanakkale Gezici Müzesini ziyaret etti

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinesinde 'Çanakkale Şehitler Diyarından Anadolu'ya projesi kapsamında tüm Türkiye’yi gezen ve bu çerçevede Adıyaman’a da gelen Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ını ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş,.

Google Haberlere Abone ol
Vali Demirtaş, Çanakkale Gezici Müzesini ziyaret etti

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinesinde 'Çanakkale Şehitler Diyarından Anadolu'ya projesi kapsamında tüm Türkiye’yi gezen ve bu çerçevede Adıyaman’a da gelen Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ını ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, Çanakkale savaşlarında kullanılan ve gezici müzede sergilenen malzemelerle ilgili görevlilerden bilgi aldı.

Çanakkale gezici müzesinde sergilenen görsel malzemelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gezici müzede sergilenen eserleri inceleyen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale Gezici Müzesinin 5 Ocak Pazar akşamına kadar ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacağını belirterek, “Gezici müze, Çanakkale savaşları sırasında ecdadımızın göstermiş olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtmaktadır. Bu sergi yokluklar içerisindeki bir milletin neleri başarabildiğini göstermektedir. Tüm Adıyamanlı vatandaşlarımızın gelip bu sergiyi gezmelerini istiyorum” dedi. CİHAN

Yorumlar