Vali Coş'a 'hakaret' davasına devam edildi

Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde Sakarya’ya atanan dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi.     Adana 8. Sulh Ceza...

Google Haberlere Abone ol
Vali Coş'a 'hakaret' davasına devam edildi

Atatürk Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım töreninde Sakarya’ya atanan dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'hakaret' edip 'tehditte' bulundukları iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

    Adana 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına Hüseyin Avni Coş katılmazken, haklarında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Mustafa O. K. (23) ve Sezer Z. (21) ile tarafların avukatları hazır bulundu. Bu celsede olayın görüntülerini içeren CD’ye ilişkin bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Coş’un avukatı, bilirkişi raporunda iddianamede geçmeyen başka ‘hakaretlerin’ tespit edildiğini ileri sürdü.

    

    Sanık avukatları ise iddianamede anlatılan vakanın dışına çıkılarak yargılama yapılamayacağını belirtti. Avukatlar, ”Dosyaya sunduğumuz savunmaları tekrar ediyoruz. Müsnet suçlar oluşmamıştır.”dedi. Mahkeme Başkanı, sanık ve avukatların esas hakkındaki savunmamızı hazırlamaları için süre verip, duruşmayı erteledi.

    Vali Hüseyin Avni Coş'un 10 Kasım töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında bir kişiye 'Gavat' demesi ile ilgili şikayette ise savcılık takipsizlik kararı vermişti. CİHAN

Yorumlar