Vali Coş: Uyuşturucunun zararlarına karşı farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kolluk kuvvetleri, eğitim ordusu, sağlık çalışanları, üniversite ve yerel yönetimlere kadar bütün kurumsal kapasitelerini kullanarak uyuşturucu maddelerin zararlarına yönelik toplumsal farkındalığı arttırmayı...

Google Haberlere Abone ol
Vali Coş: Uyuşturucunun zararlarına karşı farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kolluk kuvvetleri, eğitim ordusu, sağlık çalışanları, üniversite ve yerel yönetimlere kadar bütün kurumsal kapasitelerini kullanarak uyuşturucu maddelerin zararlarına yönelik toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

    İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Vali Hüseyin Avni Coş, başkanlığında toplandı. Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Coş, valilik başta olmak üzere sadece kamu kuruluşlarının değil halk ve sivil toplum örgütlerinin de insan sağlığını tehdit eden uyuşturucu madde ile mücadele konusunda destek verdiğini ifade etti.

Olmazları olur kılan bir neslin çocukları olarak yediden yetmiş yediye herkesin geleceğin teminatı olan gençleri korumak için azami gayret göstererek zararlı sonuçları en asgariye indirmeleri gerektiğini anlatan Coş, "Kolluk Kuvvetleri, eğitim ordumuz, sağlık çalışanlarımız, üniversitemiz, yerel yönetimlere kadar bütün kurumsal kapasitelerimizi kullanarak uyuşturucu maddelerin zararlarına yönelik toplum farkındalığını arttırmak amacımızdır" diye konuştu.

    Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aydın Erdoğan ise halk sağlığını tehdit eden en önemli risk faktörlerinden biri olan uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede başarıya ulaşılabilmesi için öncelikle ailelerin ve ebeveynlerin konuyla ilgili olarak eğitilmeleri ve bilgilendirilmeleri gerektiğini dile getirdi. Yürütülen eğitim faaliyetlerinin yanında rehabilitasyon hizmetlerinin de çok önemli olduğunu anlatan Erdoğan; "İlimizde ilk aşamada 12 yataklı AMATEM açılması yönündeki çalışmalar tamamlanmak üzere. Bunun arkasından en kısa zamanda da İlimize 30 yataklı bir AMATEM kazandırılması yönündeki çalışmalara hız verilecek." dedi. CİHAN

Yorumlar