Vali Coş: Seçim güvenliği için bütün tedbirler alındı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için bütün tedbirlerin alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Coş: Seçim güvenliği için bütün tedbirler alındı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için bütün tedbirlerin alındığını söyledi.

Valilikte düzenlenen seçim güvenliği toplantısında konuşan Hüseyin Avni Coş, seçimlerin güvenliği için yaklaşık 10 bin civarında güvenlik görevlisinin çalışacağını belirtti. Seçim güvenliği noktasında polis, jandarma ve bazı yerlerde de özel güvenlik teşkilatlarından yararlanılacağını ifade ederek, “Milli iradenin özgür bir şekilde tecelli etmesi, bütün vatandaşlarımızın oylarını dilediği şekilde özgürce kullanabilmesi hepimiz için çok önemlidir. Vatandaşlarımızın bu demokratik haklarını ve yetkilerini kullanırken hiçbir baskı ve tehdit altında kalmamaları ve verilen oyların güvenli bir şekilde sonuçlara yansıtılması, oy verme işi tamamlandıktan sonra da seçim kurullarına güvenli bir şekilde sandıkların ve sandık sonuçlarının intikal ettirilmesi hususu, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından mülki amirlerin gözetim ve denetiminde mesai mefhumu tanınmadan yerine getirilecektir. Bu konuda hem polis teşkilatımız hem jandarma teşkilatımız ve bazı yerlerde de özel güvenlik teşkilatlarından yararlanarak ilimiz genelinde en etkin güvenlik tedbirleri alınmıştır, alınmaktadır. İlimizdeki seçim güvenlik tedbirlerinde oy verme günü ve oy verme işleminin sonuçlanmasından sonra da devam edecek şekilde görev yapacak planlamalarımız yapılmıştır. Yaklaşık olarak 10 bin civarında güvenlik personelimiz seçim nedeniyle alınan güvenlik tedbirlerinde istihdam edilecektir.” dedi.

Güvenlik konusunda halktan ve siyasi partilerden de gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda isteklerde bulunan Vali Coş, “Bu hususta en büyük güvencemiz, hemşerilerimizin güvenlik kuvvetlerine duyduğu güven ve itimattır. Bu halkımızın da desteğiyle, siyasi partilerimizin de seçmenlerini, mensuplarını, güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olma hususunda gerekli duyarlılığı göstermeleri suretiyle el birliğiyle inşallah bu seçimlerin Adana’mıza, ülkemize yakışır bir şekilde en iyi biçimde, özgür bir biçimde, tarafsız ve huzurlu bir şekilde yapılması için bütün tedbirler planlanmıştır ve bu tedbirlerde değerli mesai arkadaşlarımız tarafından kararlı bir şekilde uygulanacaktır. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın alınan güvenlik tedbirlerine riayet etmelerini temenni ve tavsiye ediyorum. Güvenlik tedbirlerine riayet edecek, güvenlik kuvvetlerimizin çalışmalarına yardımcı olacak vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
CİHAN

Yorumlar