Vali Coş: Adana, İstanbul'dan sonra en önemli kültür ve sanat merkezi olacak

Adana’da bu sene ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı öncesi şehre gelen sanatçılar ve yerel yöneticiler birlikte kahvaltı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Coş: Adana, İstanbul'dan sonra en önemli kültür ve sanat merkezi olacak

Adana’da bu sene ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı öncesi şehre gelen sanatçılar ve yerel yöneticiler birlikte kahvaltı yaptı. Çetinel Tesisleri’ndeki programda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’nın İstanbul’dan sonra en önemli kültür ve sanat merkezi olacağını söyledi.

Adana’nın bölgenin kültür ve sanat merkezi olduğunu dile getiren Vali Hüseyin Avni Coş, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın da Adana’nın kültür ve sanat merkezi olma konusundaki iddiasını güçlendiren ve önemli katkı koyan bir etkinlik olduğunu vurguladı. Karnaval ile birlikte yarın da Uluslararası Devlet Tiyatroları Sabancı Tiyatro Festivali’nin de başlayacağını hatırlatan Vali Coş, "Bu ve benzeri etkinliklerle inşallah yeni belediye başkanlarımızın da bu konudaki katkılarıyla, bu konuda verecekleri güzel hizmetlerle Adanamızın bölgenin kültür ve sanat merkezi olma, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra önemli hatta en önemli kültür ve sanat merkezi olma konusunda önemli adımlar atacağımıza ve başaracağımıza inanıyorum. Çünkü bu konuda tarihsel geçmişimiz de var." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana’nın Orhan Kemal’in ifadesiyle bereketli topraklar olduğunu ifade ederek, "Bereketli topraklar, attığınız tohumun yeşerdiği, diktiğimiz fidenin meyveye durduğu, çiçek açtığından öte, yetiştirdiği değerler bütününü ifade eder. Buna muhakkak ki değerli sanatçılarımızı, siyasetçilerimiz, müzisyenlerimiz, yazarlarımız, düşünürlerimiz hepsi dahildir. Bu topraklar hakikaten büyük değerler yetiştirmiştir. Karnavalın bu yıl 2.si yapılıyor, merkezde başladı ama zaman içerisinde ilçelere ve daha ilerleyen zamanlarda belki bütün Çukurova’da kabul gören bir etkinlik olmasını diliyorum." diye konuştu.

Tertip Komitesi Başkanı ve Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise bu sene geçen seneye nazaran en az 3 katı bir katılım olmasını beklediklerini vurgulayarak, şehrin her köşesinde sanatsal aktivite olacağını, 87 ayrı noktada 87 farklı etkinliğin yapılacağını anlattı.

Çok sayıda sanatçının katıldığı toplantıda Vali Coş ve belediye başkanları el ele tutuşarak birlik mesajı vermeyi ihmal etmedi.
CİHAN

Yorumlar