Vali Çomaktekin: Oruç topluma çok önemli katkılar sağlıyor

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova’nın Ballıca köyünde köy halkı tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine iştirak etti.İftara Vali Çomaktekin’in yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya, İl Müftüsü İsmail...

Google Haberlere Abone ol
Vali Çomaktekin: Oruç topluma çok önemli katkılar sağlıyor

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova’nın Ballıca köyünde köy halkı tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine iştirak etti.

İftara Vali Çomaktekin’in yanı sıra Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya, İl Müftüsü İsmail İpek, Taşova Kaymakamı Engin Uysal, çok sayıda protokol üyesi ve köy sakinleri katıldı. Vali Çomaktekin, iftar sonrası yaptığı konuşmada, “Bu güzel köyde Ramazan ayını en iyi şekilde teneffüs ettik. Aranızda çok güzel sevgi, saygı ve muhabbet köprülerinin kurulduğunu gördük. Her gün bu ortamda bir aile tüm köye iftar veriyor. Bu çok güzel bir uygulama.” dedi.

Çomaktekin şunları kaydetti: “Bizi millet yapan, birliğimizi, beraberliğimizi sağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren çok önemli mili ve manevi değerlerimiz vardır. Bu manevi değerlerimizden biri de inancımız gereği oruç tutmamızdır.

Oruç topluma çok önemli katkılar sağlıyor. İnsanların bir araya gelmesini, insanların başkalarını düşünmesini, empati yapmasını sağlıyor. Dinimizin gereği zaten bizler cömert olmak zorundayız. Bizim halkımız da bu anlayışın bir gereği olarak ikram etmeyi ve paylaşmayı sever. Ben bu güzel ortamı bizlere sağladığınız için hepinize teşekkür ediyor, sizlere hayırlı Ramazanlar diliyorum." CİHAN

Yorumlar