Vali Çomaktekin: Amasya ekonomisinde tarımın ilk sırada yer almaktadır

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Çomaktekin: Amasya ekonomisinde tarımın ilk sırada yer almaktadır

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. Temeli atılan hizmet binası 6 kat üzerine 5 bin 843 metrekare alana sahip olacağı ve 3,5 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Törende konuşan Vali Çomaktekin, Amasya ekonomisinde tarımın ilk sırada yer aldığını kaydetti. Amasya’da 29 bin 390 çiftçi ailesinden 146 bin 948 kişinin tarım sektöründen geçimini sağladığını belirten Vali Çomaktekin, “Amasya’da 2012 yılında gerçekleşen bitkisel ve hayvansal üretimin değeri yaklaşık 1,8 milyar liradır. 2013 yılında ülkemiz genelinde yapılan birçok destekleme ödemesi ilimizde de yapılmaktadır. Desteklemeler kapsamında çiftçi kayıt sistemimizde yer alan çiftçiler müracaat etmiş ve çiftçilerimize 24 çeşit destekleme ödemesi çerçevesinde yaklaşık 51 milyon lira hibe ödemesi yapılmıştır.” dedi.

Çomaktekin şöyle devam etti: “Türkiye genelinde Amasya kuru soğan ve şeker pancarı üretiminde birinci, haşhaşta beşinci, bamyada altıncı, kiraz da ise yedinci sıradadır. İlimiz hayvancılık yönünden de önemli bir potansiyele sahiptir. 2 bin başlık süt sığırı işletmesi, günlük 1 milyon adet kapasiteli yumurta tavukçuluğu işletmeciliği ve besi hayvancılığında önemli potansiyele sahibiz. Yaklaşık 2 ay önce Taşova, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü hizmete açtık. Merzifon hizmet binası ise yatırım programına girmiştir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni hizmet binasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ile Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar