Vali Ceylan: Engelliler toplumun bir parçası

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, engellilerin toplumun bir parçası olarak insanlarla iç içe yaşaması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'ni (GÖRBİR) ziyaret etti....

Google Haberlere Abone ol
Vali Ceylan: Engelliler toplumun bir parçası

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, engellilerin toplumun bir parçası olarak insanlarla iç içe yaşaması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'ni (GÖRBİR) ziyaret etti. GÖR-BİR Başkanı Erol Mutlu, derneklerinin üyelerine çeşitli kurslar düzenlediğini, iş bulmalarına yardımcı olduğunu ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştığını söyledi. Önümüzdeki günlerde rapido kursunu açacaklarını belirten Mutlu “Ayşe Hamleci’nin öğreticiliğinde 10 kursiyerin katılımıyla dernek binamızda rapido kursu açacağız. İŞ-KUR’la işbirliği içerisinde düzenlediğimiz kursa gelenlere günlük 20 lirada cep harçlığı veriyoruz." dedi.

Vali Mehmet Ceylan da derneğin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini, uzun zamandır da ziyaret etmeyi düşündüğünü belirterek, “Nevşehir'deki en aktif sivil toplum kuruluşlarımızdan birisi bu derneğimiz. İçten gelen gayretlerinizi takdirle karşılıyorum. Güzel çalışmalarınıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin toplumun bir parçası olarak iç içe yaşaması gerektiğinin hepimiz bilincindeyiz. Kamu kurumları ile sizlerin çalışmaları bundan sonrada birlikte sürdüreceğinize inanıyorum” dedi.

GÖRBİR ziyaretinde Denek Başkanı Erol Mutlu ve Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran ile bir süre görüşen Vali Ceylan, daha sonra dernek binasını gezerek düzenlenen kurslar hakkında bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar