Vali Cengiz: İnsanların gönüllerine yapılan yatırımı çok önemsiyorum

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, insanların gönüllerine yapılan yatırımı çok önemsediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Cengiz: İnsanların gönüllerine yapılan yatırımı çok önemsiyorum

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, insanların gönüllerine yapılan yatırımı çok önemsediğini belirtti. Yeni yılın Türkiye ve Mardin için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 2014 yılı Mardin için atılım yılı olacağını söyledi.

    Yeni yılda gönül yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirten Cengiz, "Gönül yatırımını devlet olarak çok önemsiyoruz. Nezaketten nezaket doğar. Biz nezaket gösterirsek doğal olarak vatandaşımız da bize nezaket gösterecektir." dedi.

    2014 yılı Mardin için atılım yılı olacağını belirten Vali Cengiz, "Bir yandan eğitim bir yandan da Mardin’in dünya kenti olma yolunda önemli projeleri hızlandıracağız. Mardin çok farklı kültürler bir arada barış için de yaşadığı bir kent. Son yıllarda artan turizm potansiyeli ile birlikte tarihi dönüşümün yaşandığı Mardin’de farklı insanların barış ve kardeşlik ruhu içinde yaşıyor. Mardin, Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı medeniyetlerin beşiğidir. Binlerce yıldır Mardin halkı farklılıkları ile hep barış içinde yaşadı. Bu barış ortamını öne çıkarıp yeni yılda Mardin’i hak ettiği yere getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu

    "MARDİN DİNAMİK VE GENÇ BİR NÜFUSA SAHİP"

    Mardin dinamik ve genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Vali Cengiz, şöyle konuştu: "Mardin ciddi bir potansiyele sahip önce beşeridir. Beşeri sermayesi çok güçlü. Bizim 250 bin öğrencimiz var. Büyük bir zenginliktir. En büyük beşeri kaynaktır. Mardin geleceği için en azından nüfus veya beşeri kaynak açısından sıkıntı yaşamayacak. Bu önemlidir. Bunun dışında Mardin’de girişimcilik ruhu gayet dinamik çok sayıda girişimci vardır."

    "2014 YILINDA İSE UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI ADAYLIĞINA BAŞVURACAĞIZ"

    2014 yılında ise UNESCO dünya kültür mirası adaylığına başvurarak bu listeye kalıcı bir şekilde girmek için çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Vali Cengiz, "Tarihi Dönüşüm Projesi'nin bitirilmesi ile birlikte Avrupa Kültür Başkenti olan Mardin'in 5 milyar doları bulan turizm gelirini hedefliyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan kültür, sanat ve turizm şehri Mardin'i yıllık ziyaret eden 5 milyon turisti ağırlayan bir şehir konumuna sokmak istiyoruz. Mevcut 4 bin 751 yatak kapasitesi olan Mardin'in tarihi ve mimari konaklarını butik otele dönüştürmek sureti ile 50 butik otel ve 50 bin yatak kapasitesine çıkarmak hedeflerimizin arasındadır."

    "2014 YILINDA MARDİN KALESİ'Nİ ONARACAĞIZ"

    2014 yılına girmek üzere olduklarını belirten Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2014 yılı Mardin için önemli fırsatlarını yılı olacak. Bir yandan UNESCO’ya başvuracağız bir yandan da Mardin Kalesi'nin restorasyon çalışması başlayacak. Bunlar Mardin’in kaderini değiştirecek 2 önemli projedir. Bunlara ağırlık vereceğiz. Ayrıca tarihi dönüşüm projesini hızlandıracağız. 560 beton evin yıkılması hedefleniyor. 140 yıkıldı. Geriye kalan beton evleri 2014 yılında yıkmayı hedefliyoruz.” CİHAN

Yorumlar