Vali Çakır, yeni yıla Ovit Tüneli’nde girdi

Rize Valisi Nurullah Çakır, yeni yıla yapımı devam eden Ovit Tüneli’nde tünel personeli ile girdi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Çakır, yeni yıla Ovit Tüneli’nde girdi

Rize Valisi Nurullah Çakır, yeni yıla yapımı devam eden Ovit Tüneli’nde tünel personeli ile girdi.

Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan ve tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü büyük tüneli olacak Ovit Tüneli’ni ziyaret etti. 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nın Sivrikaya mevkisinde yapımı devam eden çalışmaları yakından takip eden Çakır, yeni yıla da tüneldeki personellerle girdi. Çakır, yeni yıl için kesilen yaş pastayı ve yanında getirdiği mandalinaları personele ikram etti. Kutlamalar tünel dışında havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çakır, “Çift gidiş, çift geliş şeklinde devam eden tünel çalışmalarında 7 bin metreye ulaştık. Bu mesafenin 3 bin metrelik kısmının iç beton işlemi yapıldı. 2015 yılının Şubat ayı içerisinde tünelin iki tarafının birbiriyle buluşacağını ümit ediyoruz. Bu tünel sadece Rizemizi Erzurum’a bağlamayacak. Ülkeleri de birbirine bağlayacak. Lojistik bir güzergah olacaktır. Gayretli bir şekilde çalışan tünel çalışanlarının yeni yılını kutluyorum.” dedi.

Tünel çalışanları ise yeni yıla tünelde girmekten ve Rize Valisi Nurullah Çakır’ın kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar