Vali Çakır: Çocuklarımız yarınlarımızın güvencesidir

Rize Valisi Nurullah Çakır, ''Çocuklar, birlik ve beraberliğin sembolü, sevginin ve kardeşliğin dili, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir.

Google Haberlere Abone ol
Vali Çakır: Çocuklarımız yarınlarımızın güvencesidir

Rize Valisi Nurullah Çakır, ''Çocuklar, birlik ve beraberliğin sembolü, sevginin ve kardeşliğin dili, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir.'' dedi.

Vali Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, TBMM’nin zor koşullar altında açılmasının Mustafa Kemal Atatürk ve Anadolu insanının ortaya koyduğu mücadelenin bir örneği olduğunu kaydetti.

Bu mücadelenin sadece bir toprak müdafaası olmadığını, bu özverinin aynı zamanda milli iradeyi hakim kılma, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurma kararlığının da göstergesi olduğunu ifade eden Vali Çakır, 23 Nisan'ın bağımsız Türkiye’nin dün, bugün ve yarın perspektifinde geleceğe taşınmasına bir dinamizm kazandırdığını bildirdi.

Vali Çakır, UNESCO tarafından 1979 yılında “Dünya Çocuk Yılı” belirlenmesiyle birlikte 23 Nisan’ın ayrı bir değer kazandığını dile getirerek, şunları kaydetti: ''Çocuklar bir milletin en değerli varlığı ve umut kaynağıdır. Çocuklar, birlik ve beraberliğin sembolü, sevginin ve kardeşliğin dili, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Bu millî bayramın etrafında tüm dünya çocukları kenetlenmektedir. Her dilden, her ırk ve inançtan çocuğun sevgi gösterileri, tebessümleri ve alkışları Türkiye’yi uluslararası ölçekte bir bayram zeminine dönüştürmektedir. Çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek devletin en önemli görevlerindendir. Çocukların bilgiye, çağdaş değerlere ve yeniliklere açık şekilde yetiştirilerek donanımlı hale getirilmeleri bu ülkenin geleceğinin ince bir işçilikle dokunması anlamı taşımaktadır. Bu duygularla tüm çocuklarımıza ve onların yetişmesinde emeği geçen anne-baba ve öğretmenlere esenlikler diliyorum. Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın bayramını en içten duygularla kutluyorum.''
CİHAN

Yorumlar