Vali Çakacak: 2013 yılında 25 projeye 16 milyon lira destek

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), 2014 Yılı Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nı tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Çakacak: 2013 yılında 25 projeye 16 milyon lira destek

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), 2014 Yılı Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nı tanıttı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zafer Çam, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ile Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, ajansın 2009 yılından bugüne kadar desteklediği 145 projeye 40 milyon 235 bin liralık kaynak aktardığını söyledi. Toplantıda yaptığı konuşmasında Vali Çakacak, bu yılki Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nın KOBİ’lere yönelik olduğunu belirtti. Çakacak, programın esas amacının alt bölgelerde gelişimi öngörülen sektörlerin güçlendirilerek, rekabetçiliğin ve ülke ekonomisindeki katma değerinin artırılması olduğunu söyledi. 25 projeye 16 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayan Vali Çakacak, şöyle konuştu:

"Mali destek programları, kaliteli ve uygulanabilir projelere her zaman destek veriyor. Programın öncelikleri arasında Ar-Ge ve inovasyona dayalı yatırımlar ile üretim ve hizmet kalitesinin artırılması, çevreye duyarlı üretim teknolojileri ile üretimde verimliliğin sağlanması, işletmelerin pazarlama, markalaşma, insan kaynakları, kalite sistemleri, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi yer almaktadır. Kırşehir’de, şimdiye kadar yürütülen mali destek programlarında toplam 25 projeye destek verildi. İlimizde projeler mali destek programlarından toplam 8 milyon 314 bin TL destek almıştır. Böylelikle, eş finansmanıyla birlikte toplam 16 milyon TL’nin yatırıma dönüştüğünü görmekteyiz."

AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da Mali Destek Programı kapsamında önceki yıllarda KOBİ’lere verilen desteğin bu yıl da devam edeceğini vurguladı.
CİHAN

Yorumlar