Vali Büyükersoy, Hamurpet Gölü yol çalışmasını inceledi

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesine bağlı Hamurpet Gölü yol çalışmasını inceledi. Harput, “Bu yolların yapımıyla vatandaşlarımız, Hamurpet Gölü’ne daha kolayca ve daha rahatça ulaşabileceklerdir. Bu göl Abant Gölü’nden...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy, Hamurpet Gölü yol çalışmasını inceledi

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesine bağlı Hamurpet Gölü yol çalışmasını inceledi. Harput, “Bu yolların yapımıyla vatandaşlarımız, Hamurpet Gölü’ne daha kolayca ve daha rahatça ulaşabileceklerdir. Bu göl Abant Gölü’nden bile güzel.” dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesine bağlı 2 bin 149 rakımda bulunan Hamurpet Gölü'nde yapılan yol çalışmasını inceledi. Vali Büyükersoy’a Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür eşlik etti. Vali Büyükersoy, Varto’ya bağlı Durucabulak, Alnıaçık, Ünaldı köyleri ve grup köy yollarının asfaltlanması için çalışmaların başladığını belirtti. Vedat Büyükersoy, yaz aylarında bölgede gerçekleştirilen Hamurpet Gölü Şenlikleri'nin yapıldığını hatırlatarak, vatandaşların bu etkinliklere ulaşımlarının daha rahat olması için Hamurpet Gölü’ne giden yolun iyileştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Büyükersoy, Varto ilçesinde hemen hemen her yerin yollarının asfaltlandığını, Abdurrahman Paşa Köprüsü’nden Omcalı köyüne kadar olan yaklaşık 30 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını fakat Omcalı köyünden sonra, asfaltlama çalışması yapılmamış olan Durucabulak, Alnıaçık, Ünaldı köyleri ve grup köy yollarının asfaltlanması için çalışmaların başladığını ifade etti.

“11 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK”

Çalışma yapılacak alanın yaklaşık 11 kilometre olduğu ve bu alanda öncelikle mevcut yol üzerinde yol genişletme, iyileştirme, menfez ve ardından asfaltlama işlerinin yapılacağı ve asfaltlama çalışmalarının haziran ayı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Büyükersoy, “Bu yolların yapımıyla vatandaşlarımız, Hamurpet Gölü’ne daha kolayca ve daha rahatça ulaşabileceklerdir. Bu göl Abant Gölü’nden bile güzel.” ifadesini kullandı.

Vali Vedat Büyükersoy, göl çevresinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında da Varto Kaymakamı Tahir Şahin’den bilgi aldı. Göl çevresinde yürüyüş yolları, çocuk parkı gibi çeşitli projelerin olduğu bilgisini alan Vali Büyükersoy, bu alanın etrafında ağaçlandırma çalışmalarının yapılması talimatını verdi. İncelemeler sırasında yol üzerinde bulunan Alnıaçık köyünde bir vatandaşın daveti üzerine evine konuk olan Vali Büyürkersoy burada vatandaşlarla sohbet etti.

Buradaki programının ardından Varto Belediye Başkanlığı’na Vali Vedat Büyükersoy, Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci’yi makamında ziyaret ederek tebrik etti. CİHAN

Yorumlar