Vali Büyükersoy: Gençlerin şu an dağa çıkması için hiçbir gerekçe yok

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Diyarbakır’da çocukları dağa çıkan annelerin güzel bir eylemde bulunduklarını belirterek "Gençlerin şu an dağa çıkması için hiçbir gerekçe yok." dedi.    Muş’un Korkut ilçesinde bir...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy: Gençlerin şu an dağa çıkması için hiçbir gerekçe yok

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Diyarbakır’da çocukları dağa çıkan annelerin güzel bir eylemde bulunduklarını belirterek "Gençlerin şu an dağa çıkması için hiçbir gerekçe yok." dedi.

    Muş’un Korkut ilçesinde bir takım açılış ve incelemelerde bulunan Vali Vedat Büyükersoy, gençlerin dağa çıkması için hiçbir gerekçe kalmadığını söyledi. Vedat Büyükersoy, "Geçmişte de belki yoktu. Ama ufak tefek hatalar olmadı mı oldu. Ama demokratik çözüm ve milli birlikte kardeşlik süreci aslında 2002'de başladı. 2002'den sonra bugüne kadar çok güzel değişiklikler oldu. Bu değişikliklerden sonra kimsenin dağa çıkması için bir gerekçesi kalmamıştır." diye konuştu.

    Çocukları dağa çıkaranların büyük vebal altına girdiklerini kaydeden Vali Büyükersoy, "15 yaşındaki çocuğun kendi iradesi ile dağa çıktığını söylemeleri çok inandırıcı değil. 18 yaşın altında olan bir gencin hukuken ehliyeti yok. Böyle bir çocuğun dağa çıkışının kendi hür iradesi ile yaptığını söyleyenler doğru söylemiyorlar. O yüzden biz gençlerimizin dağa çıkaranların yanlış olduğunu ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin değiştiğini söyleyen Vali Büyükersoy, "Türkiye değişmiştir yeni bir Türkiye vardır yeni bir Türkiye’de artık barışın, huzurun devam etmesi gereken, ama barış ve huzur için yola çıktım diyenlerin bir elinde molotof bir elinde silah kesinlikle olmamalıdır. Bir elinde molotof, bir elinde silah olanın barışsever olduğu kesinlikle inandırıcı değildir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar