Vali Büyükersoy: Bir Müslüman önce barışsever olmalı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, bir Müslüman'ın önce barışsever olması gerektiğini kaydetti. Vali Büyükersoy, zaten İslam’ın bir anlamının da barış ve huzurdur olduğunu ifade etti. Müslüman’dan herkesin emin olduğunu vurgulayan Vali...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy: Bir Müslüman önce barışsever olmalı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, bir Müslüman'ın önce barışsever olması gerektiğini kaydetti. Vali Büyükersoy, zaten İslam’ın bir anlamının da barış ve huzurdur olduğunu ifade etti. Müslüman’dan herkesin emin olduğunu vurgulayan Vali Büyükersoy, “Müslüman kin, nefret ve öfke sahibi değildir. Müslüman bir ot için kardeşini öldürmez. Onun için bu mekanları açarken bu mekanlara gelirken İslamı hayatımızda yaşamayı bilmeliyiz." dedi.

    Muş’un Korkut ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan 700 kişi kapasiteli Selahaddin Eyyübi Camii törenle açıldı.

    Hayırsever Kerem Bilgin tarafından Ahlat taşından yaptırılan yaptırılan caminin açılış törenine Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Müftüsü Recep Uzun, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cihan Yıldız, İlçe Müftüsü Şenol Şahin, kurum amirleri ve çok sayıda davetli ile birlikte ilçe halkı katıldı.

    Cami önünde düzenlene törenin açılış konuşmasını yapan Selahaddin Eyyubi Cami Derneği Başkanı Mübarek Bilgin, cami inşaatının 2013 yılının 5’inci ayından başladığını belirterek ayetlerle örnekler vererek mescid yapma işinin, kamil bir imana sahip olanların işi olabileceği net bir şekilde ifade edildiğini söyledi.

    Korkut İlçe Müftüsü Şenol Şahin ise "Duaların kabul olduğu şu mübarek Ramazan ayı gününde bizleri bir araya toplayan Rabbimize Hamd-ü Senalar olsun. Kıymetli misafirler, bu camiyi bizlere kazandıran kıymetli kardeşlerim Kerem Bilgin ve Atilla Bilgin’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim daha nice hayırlara vesile olmayı kendilerine nasip etsin. Korkut İlçe Müftülüğü olarak, önümüzdeki aylarda da 3 camii açılışı ile tekrar karşınızda olacağız inşallah Bu mübarek Ramazan ayında açılışını yaptığımız Selahaddin Eyyubi Camimizin nice büyük camiiler gibi asırlarca ayakta kalarak, Korkut halkına uzun yıllar hizmet etmesini Rabbimden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

    Vali Büyükersoy, "Bu camilerin süsü sadece o fırça ile yapılan tezinler ve süslemeler değildir. Eğer bu caminin cemaati olmazsa o süslemelerin hiçbir anlamı yoktur. Onun için o camilerin süsü cemaattir. Cemaat hiç şüphesiz 50 yaşında 60 yaşında 70 yaşındaki insanlarda olacaktır ama esas cemaat sizlerin buraya getireceğiniz evlatlarınız ve yavrularınız olacaktır. Eğer siz 7 yaşında evladınızı, torununuzu buraya getirmekten imtina ediyorsanız size bir atasözünü hatırlatmak istiyorum ‘40’ından sonra saza başlayan kıyamette çalarmış’ der. Onun için çocuklarınızı o küçük yaşta ibadethaneye getirip İslam'ı hem öğrenmeyi hem de yaşatmayı temin etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu camiyi yaptıran Bilgin ailesine, emeğiyle, parasıyla, duasıyla katkı sağlayan herkese ve aynı zamanda bu işi yapana teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Yapılan konuşmalardan sonra caminin açılış kurdelesinin kesilmesiyle cemaat şeklinde namaz kılındı. CİHAN

Yorumlar