Vali Büyükersoy, Berce’de incelemelerde bulundu

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Berce Beraberce Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulunarak özel sektörün Muş’ta modern tarımcılığın yaygınlaştırılmasına büyük katkı sunduğunu söyledi.    Vali Büyükersoy, Berce...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyükersoy, Berce’de incelemelerde bulundu

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Berce Beraberce Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulunarak özel sektörün Muş’ta modern tarımcılığın yaygınlaştırılmasına büyük katkı sunduğunu söyledi.

    Vali Büyükersoy, Berce Beraberce Tarım İşletmesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Büyükersoy’a İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Fetih Akman ve Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve Berce Beraberce Tarım İşletmesi yetkilileri eşlik etti.

    Muş’ta modern tarımsal faaliyetlerin yapılmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Büyükersoy, gerek arazi büyüklüğü bakımından gerekse modern tam teknikler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

    Bazı yatırımcıların gelip Muş’ta yatırım yapmak için 250 dönümlük bir arazi istediklerini ancak 250 dönümlük bir arazı alanı bir kişinin üzerine tapulu yer bulmak mümkün olmadığını dile getiren Vali Büyükersoy, "Bazı yatırımcılar geliyor diyor ki bana 250 dönüm bir arazı alanı lazım. Koskoca ovada bir kişinin üzerine tapulu 250 dönümlük yer bulmakta zorlanıyoruz. Hata bırakın 250 dönüm 100 dönüm yer bile bulmakta zorlanıyoruz. Bu çok büyük bir handikap. Modern Tarım teknikleri uygulayan ülkelere baktığımız zaman genellikle tarımın Büyük Ölçekli arazilerde yaptığını görmekteyiz. Bazı aletlerin bazı modern tekniklerin küçük arazı üzerinde uygulanması hiçte ekonomik değil Bazı araçların maliyeti var. Bu araçları kalkıp 50 -100 dönüm arazisi olan çiftçinin alması ekonomik olarak görmek mümkün değil.” diye konuştu.

    "BERCE ÇİFTÇİMİZE ÖRNEK OLUYOR"

    Muş’ta modern ve teknolojik alanda yaptığı yatırımlarla örnekler veren Vali Büyükersoy, “Berce'de uygulanan çalışmaların başarısı aslında birçok diğer çiftçimize örnek olarak görmek gerektiğine inanıyorum. Gerçi diğer çiftçiler dediğimiz vatandaşlarımız söylediğimiz problemlerle beraber çiftçilik yapmaya çiftçimizdir. Burada gördüğümüz gibi çok sayıda genç ziraat mühendislerimiz görev almıştır.” şeklinde konuştu.

HABERİN KEYWORDLERİ: Muş, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Berce Beraberce, Tarım İşletmesi, Tarım, modern tarım, çiftçi, arazi toplulaştırması CİHAN

Yorumlar