Vali Büyük, Yumurtalık ve Karataş’ta incelemelerde bulundu

Adana’nın, Akdeniz’den dünyaya açılan pencereleri olan Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde çeşitli incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, kent turizminin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı. Vali Büyük, belediyelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyük, Yumurtalık ve Karataş’ta incelemelerde bulundu

Adana’nın, Akdeniz’den dünyaya açılan pencereleri olan Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde çeşitli incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, kent turizminin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı. Vali Büyük, belediyelerinin üreteceği projelere katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Vali Mustafa Büyük, beraberinde Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ve kamu kuruluşu temsilcileri ile birlikte Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı. Vali Mustafa Büyük, ardından balıkçı barınağını gezerek, vatandaşlarla bir arayla geldi. Daha sonra Yumurtalık Belediyesi’ne geçen Vali Büyük, Belediye Başkanı Türkeş Filik’ten ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Vali Büyük, yaptığı konuşmada sahil ilçelerindeki belediyelerinin, halkı sahillere çekecek projeler ile kent turizmini geliştireceğine dikkat çekti ve belediyelerce yapılacak turizm projelerine, hukuk ve imkânlar çerçevesinde ellerinden gelen tüm katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Vali Mustafa Büyük, Süleyman Kulesi, mozaikler ve Emniyet Tesislerini gezdiği Yumurtalık’ın ardından kentin bir diğer sahil ilçesi olan Karataş’ta da çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu. Karataş İlçe Kaymakamlığı ve Karataş Belediyesini ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, daha sonra çarşı esnafını da ziyaret ederek, onlarla sohbet edip, sorunlarını dinlemesinin ardından, sahili gezisi yaparak, ilçedeki önemli turizm yatırımlarından olan Öyküm Butik Otel’de incelemelerde bulundu.

Vali Büyük, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Karataş ve Yumurtalık sahillerinin, çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi ve bu ilçelerdeki turizm yatırımlarının artması gerektiğine dikkat çekti. Vali Büyük, "Denizi, kumu ve güneşi ile yatırıma açık, uzun ve bakir sahillere sahip olan Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizde yapılacak turizm yatırımlarının, hem kent hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu konuda, belediyelerimizin ve turizmcilerimizin yapacakları yatırımlara, elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazırız." dedi.

CİHAN

Yorumlar