Vali Büyük: İstihdam sorunu, Adana'nın en önemli konularından biri

Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Mustafa Büyük başkanlığında yapıldı. Vali Büyük, istihdam konusunun tüm bölgelerde olduğu gibi Adana’nın da en önemli konularından biri olduğunu belirterek,...

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyük: İstihdam sorunu, Adana'nın en önemli konularından biri

Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 3. Olağan Toplantısı, Vali Mustafa Büyük başkanlığında yapıldı. Vali Büyük, istihdam konusunun tüm bölgelerde olduğu gibi Adana’nın da en önemli konularından biri olduğunu belirterek, kurulun yaptığı çalışmalar sonucunda özellikle taşra bölgelere önemli fırsatlar getirildiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun tarafların biraraya geldiği, işgücü piyasasıyla ilgili her konunun değerlendirildiği ve bazı icrai kararların alındığı, istişare edildiği bir zemin olduğunun altını çizen Vali Büyük, bu zemini önemsediğini anlattı. İşgücünü eğitmeye ve belgelendirmeye yönelik çalışmaların en önemli konular olduğunu belirten Vali Mustafa Büyük, "Bunun çerçevesi içerisinde, çeşitli kurullarımız var, eğitim programları var, çok önemli maddi kaynaklar destekler var. Bunları da bu kurulda karara bağlayıp neticelendirme şansımız var. Hep şikâyet ettiğimiz, 'İhtiyacımız olan alanda yeteri kadar elemanı yetiştiremiyoruz' dediğimiz konuların aslında zemini burası. Hangi okulda hangi bölümlerin açılacağına ve açılması gerektiğine burada karar veriyoruz.” dedi.

Kanuni düzenlemelerin önemli fırsatlar verdiğini ama çoğu zaman bunu pratiğe geçirmede zorluklar yaşandığını dile getiren Vali Büyük, "Hazır meslek liselerimizde programlar var eğitim alıyor ama işgücüne ihtiyacı olan talepte bulunan kişilerin istediği bölümler orada yoksa aslında başka yerde kabahatli suçlu aramaya gerek yok. Bunun kararlarını bizim oluşturup, burada bizim vermeye gerekiyor. Mevzuat da bunu gerektiriyor zaten. Buna uygun işgücü piyasasının eğitimine, belgelendirilip geliştirilmesine ve o piyasanın daha yaygın bir ortamda gelişmesine, ihtiyaçların karşılanmasına zemin hazırlayacak böyle bir kurulun hem mevcut gündem içerisindeki çalışmalarını, hem de sizlerin önereceğiniz ortaya koyacağınız öneriler çerçevesi içerisinde geleceğe yönelik yapacağımız çalışmalarla, çok verimli hale getireceğimiz kanaatindeyim. İnşallah, bundan hepimiz çok daha mutlu olarak yani şu düzenlemeleri yaptık şu kararları aldık, gelecek için çok daha ümitliyiz diyeceğimiz bir neticeyi hep beraber görürüz. Öyle bu toplantının sonundan mutlu ayrılırız diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Büyük’ün konuşmasının ardından 2. olağan toplantıda alınan kararlar ve bunların uygulamaları sırasıyla görüşüldü.

CİHAN

Yorumlar