Vali Büyük, ATB yönetimine iade-i ziyarette bulundu

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimini ziyaret ederek borsanın işleyişi hakkında bilgi aldı.Adana Ticaret Borsası yönetimine iade-i ziyarette bulunan Vali Büyük, “Borsamız Adana'nın en önemli kurumlarından birisidir....

Google Haberlere Abone ol
Vali Büyük, ATB yönetimine iade-i ziyarette bulundu

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimini ziyaret ederek borsanın işleyişi hakkında bilgi aldı.

Adana Ticaret Borsası yönetimine iade-i ziyarette bulunan Vali Büyük, “Borsamız Adana'nın en önemli kurumlarından birisidir. Adana’yı ve yaşayanlarını tanımaya devam ediyorum. Şehrin meselelerini, kurumlarla birlikte çalışarak huzurlu ve uyumlu bir şekilde çözmeye çalışacağız, çalışıyoruz.” dedi.

Başkan yardımcısı Osman Bağış, sayman üye Ahmet Rende Şendağ, yönetim kurulu üyesi Hamit Tezcan ve genel sekreter Mustafa Hızlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ATB Başkanı Muammer Çalışkan, “Bizleri, kurumumuzu ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Valimizle birlikte Adanamıza yeni hareket ve bereket geleceğine inanıyoruz. Şehrimizin kalkınmasında etkili olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalışkan, borsa binasını gezdirdiği Vali Büyük’e çalışmalar hakkında bilgi verdi. ATB’nin resmen 100. yılını kutladığını; ama fiilen en az 500 yıllık bir geçmişi olduğunu aktaran Çalışkan, şöyle devam etti: “Ramazanoğulları’nın 1516 yılında Memlükler'in himayesinden ayrılıp, gönüllü olarak Osmanlılara bağlandığı dönemde pamuk alışverişinin aleni yapılıp; fiyat, miktar ve vergi yönünden düzenli bir kaydın tutulduğu, bugünküne benzer bir borsanın, en az 500 yıldır işlevini sürdürdüğü anlaşılmaktadır. Borsamızda, diğer pek çok borsada olduğu gibi, bir kısım ürünlerin; pamukta New York, hububatta Chicago borsaları gibi, dünyada referans alınan borsalardaki fiyatları, anlık olarak üyelerimize duyurulmaktadır.” CİHAN

Yorumlar