Vali Bektaş, eylem yapan işçilerin sorunlarını dinledi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma ilçesinde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlatan maden işçilerinin sorunlarını dinledi.Soma'daki maden işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Beşyol'da iki saat boyunca oturma ve...

Google Haberlere Abone ol
Vali Bektaş, eylem yapan işçilerin sorunlarını dinledi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma ilçesinde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem başlatan maden işçilerinin sorunlarını dinledi.

Soma'daki maden işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Beşyol'da iki saat boyunca oturma ve yol kapatma eyleminin ardından tekrar kaymakamlığın önünde toplandı. İşçilerin talebi üzerine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Soma'ya geldi. Vali Bektaş eylemlerini sürdüren maden işçilerine bir konuşma yaptı. Bektaş, “Bakın şimdi biz haklıyken haksız olmayacağız. Sen yolu kestiğinde beni daha mı acıtıyor sanıyorsun. Yolu kesince başkalarına zarar veriyorsun. Birde ülkemizi sürekli karıştırmak isteyenler var onları heveslendiriyorsun. Soma'nın geleceğine zarar veriyorsun, madenciliğe zarar veriyorsun. Bu madenlerin yaşaması lazım bunun için el ele vermemiz lazım." dedi. Vali Bektaş sonra işçilerle tek tek görüşerek, sorunlarını dinledi.

"İŞÇİLERİN MAAŞLARI CUMA GÜNÜ YATACAK DENDİ"

Daha sonra işçilerle bir araya gelen Soma Kömür İşletmeleri yöneticisi olan Haluk Evinç, işçilere en geç cuma günü maşların yatırılacağını belirterek, "Normalde ayın 15'inde aldığımız maaşı ayın 19'unda ya da 20'sinde alınacak. Maaş cuma günü ödenecek. Bu konuda az önce yine görüştük, cuma günü dediler. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Birçok işleri düzenlemekle ilgili çalışıyoruz. Belki bu hafta Işıklar’ı açacağız, daha sonra da Atabacası'nı açacağız. Bütün arkadaşlar gelsin diye söyledik. İşyerimizi ayakta tutmak için ne yapmamız gerekiyorsa iş güvenliği kuralları içerisinde bunları yapmamız lazım. Eski günlere geri döneceğiz. Hep birlikte çalışacağız, şu bir ayı biraz zor atlatıyoruz" ifadelerini kullandı. İşçiler daha sonra olay yerinden dağıldı.

CİHAN

Yorumlar