Vali Barut: Sivaslılar bundan rahatsız

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının 21. yıl dönümü nedeniyle Vali Alim Barut ve beraberindekiler Bilim ve kültür Merkezi'nde olaylarda hayatını kaybedenler için hazırlanan anı köşesine karanfil...

Google Haberlere Abone ol
Vali Barut: Sivaslılar bundan rahatsız

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarının 21. yıl dönümü nedeniyle Vali Alim Barut ve beraberindekiler Bilim ve kültür Merkezi'nde olaylarda hayatını kaybedenler için hazırlanan anı köşesine karanfil bıraktı. Vali Alim Barut, 21 yıl önce bir tezgah sonrası 37 canı toprağa verdiklerini belirterek, “Bu acı hepimizin acısı. Ben herkesle görüşüyorum. Sivas’ın her kesimi bundan rahatsız. Ama demek ki bir plan icra edilmiş, maalesef amacına ulaşmış, ama bundan sonra yaşanmayacak, bundan sonra yaşanmaması için çalışacağız.” dedi.

Madımak olayları için ilk anma etkinliği Vali Alim Barut, Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Vali Barut ve beraberindekiler, Bilim ve Kültür Merkezi olarak yeniden düzenlenen eski adıyla Madımak Oteli'nde olayda hayatını kaybedenlerin anısına oluşturulan ve isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı. Vali Alim Barut, burada yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “21. yıl önce burada yaşanan acının yıl dönümündeyiz. Bu canlar bizim canlarımız. Bu yangın Sivasımızı yaktı ve geleceğine kastetti. Biz hiçbir zaman ayrı gayrı yapmadık. Sivaslılar da bugüne kadar ayrı gayrı yapmadı. Binlerce yıldır burada birlikte yaşadık, 21 yıl öncesinden de yine burada yaşıyoruz. Maalesef bu bir tezgahtı, maalesef 37 canı toprağa verdik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Hiçbir zaman anılarını kalbimizden silmeyeceğiz. Anılarıyla yaşayacağız. Hep tarihin tekerrür etmemesi için çalışacağız, ama geleceğe de bakmak zorundayız. Geleceğimizin birlik beraberlik ve huzur içinde olması için buradan ders çıkaracağız. Acılarımızı gömmüş olmamız da geleceğimiz için güzel günler hayal etmememizi gerektirmiyor. Bu acı hepimizin acısı. Ben herkesle görüşüyorum. Sivas’ın her kesimi bundan rahatsız. Ama demek ki bir plan icra edilmiş, maalesef amacına ulaşmış, ama bundan sonra yaşanmayacak, bundan sonra yaşanmaması için çalışacağız. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm ailelere tekrar başsağlığı diliyorum.”

CİHAN

Yorumlar