Vali Barut: Mahalli basın bir şehrin aynası konumundadır

Sivas Valisi Alim Barut, Sivas yerel basınını yakından takip ettiğini ve gazeteleri beğendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Barut: Mahalli basın bir şehrin aynası konumundadır

Sivas Valisi Alim Barut, Sivas yerel basınını yakından takip ettiğini ve gazeteleri beğendiğini söyledi. Yıllar önce Yıldızeli İlçesinde Kaymakamlık yaptığını hatırlatan Vali Barut, Sivas’taki gazetecilerin bir bölümünü de o dönemden tanıdığını anlattı.

Sivas’a geldiğinden bu yana ulusal gazetelerin dışında mahalli gazeteleri de yakından takip ettiğini söyleyen Barut, “Gazetelerin içeriklerinin dolu dolu olduğunu görüyorum. Mizanpajları göze hitap ediyor ve en önemlisi baskı kaliteleri de standartların üzerinde. Mahalli basın her zaman için bir şehrin aynası konumundadır. Onun için bir şehrin büyüklüğünü, güçlülüğünü yerel basınına bakarak değerlendirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, Muhasebe Memuru Yusuf Duman ile birlikte, Sivas’a yeni atanan Barut’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Alim Barut, bir çok ilde şube açan Basın İlan İlan Kurumu’nun (BİK), ilan dağıtımını valiliklerin üzerinden alması gerektiğine inandığını söyledi. Değişik yerlerde görev yaptığını ve BİK’in şubesinin bulunduğu yerlerde devletin resmi ilanlarının sorunsuz dağıtıldığına şahit olduğunu belirten Sivas Valisi Barut, “BİK; hem ilanları sorunsuz dağıtıyor, hem de gazetelerin niteliklerinin artmasına öncülük ediyor.” diye konuştu.

Sivas’ta yaklaşık 1,5 yıl önce şube açtıklarını ve o dönemde 16 gazetenin bulunduğunu ifade eden Şube Müdürü Mustafa Yüksel ise daha sonra gazetelerin birleşme sürecinin ardından resmi ilan yayınlama hakkına haiz 3 gazetenin çatısı altında birleşmenin olduğunu hatırlattı. Sivas’ın Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Yüksel, resmi ilan alan, almayan tüm gazetelerin şehrin farklı motiflerini yansıtmaya gayret sarf ettiklerini aktardı. CİHAN

Yorumlar