Vali Barut: Kadına şiddeti gündemimizden çıkarmamız gerekir

Sivas Valisi Alim Barut, “Açık sözlü olalım kendimizi kandırmayalım sadece bir gün plaketlerle, çiçeklerle, gülücüklerle Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayıp görevimizi tamamlamış olmayalım.

Google Haberlere Abone ol
Vali Barut: Kadına şiddeti gündemimizden çıkarmamız gerekir

Sivas Valisi Alim Barut, “Açık sözlü olalım kendimizi kandırmayalım sadece bir gün plaketlerle, çiçeklerle, gülücüklerle Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayıp görevimizi tamamlamış olmayalım. Her gün değer vermemiz, hayatı paylaşmamız, saygıda kusur etmememiz gerektiğini bilelim. Kadına şiddeti gündemimizden çıkarmamız gerekir” dedi.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sivaslı kadınlar tarafından sergi açıldı. Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Barut, 8 Mart’ta bir gün, Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını ancak ama geri kalan 364 günde maalesef “kadına şiddet” olaylarıyla karşı karşıya kalındığını söyledi. Alim Barut, “Kadına şiddeti gündemimizden çıkarıp 365 günün kadına saygı, sevgi duyulan, değer verilen toplum içinde hak ettiği yerde bulunan konumu sağlayalım. Bunun için hep birlikte çalışalım.” şeklinde konuştu.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul ise toplumsal cinsiyet eşitsizliği bakımından kadınların yapılan araştırmada eğitim ve istihdam konusunda erkeklere oranla daha geri planda kaldığına değindi.

    “SİYASET MALZEMESİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

    58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, kadınlar olarak, siyaset malzemesi olmak istemediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Biz kadınlar giyim tercihinden dolayı başımızın örtüsünden, kaç çocuğumuzun olacağına kadar müdahale edilmesini istemiyoruz. Bizim üzerimizden siyaset yapılmasından hiç hoşnut değiliz. Siyaset yapılıyor ancak kadın hak ettiği yere gelemiyor. Biz kadınlar vahşice ölümlerin yaşandığı, evlerden çığlık seslerinin yükseldiği bugünleri yaşamak ve görmek istemiyoruz. Biz Ayşe Paşalıları unutmadık. İnsanca yaşamak istiyoruz. Kadın cinayetleriyle kurban olarak değil, emeği ve başarısıyla anılmasını istiyoruz. Töre cinayetleri ve çocuk gelinlerin hesabının sorulmasını bekliyoruz."

    Konuşmaların ardından Sivas’ta çeşitli kadın derneklerinin bir araya gelerek açtığı sergiyi Vali Alim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Esnaf ve Sanatkar Odaları birliği Başkanı Beşir Köksal ve Kadın Derneği temsilcileri birlikte açtı. Daha sonra sergi ile ilgili kadınlar katılımcılara bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar