Vali Azizoğlu'ndan 23 Nisan Valisi'ne: Beni büyük bir yükten kurtardın

Ardahan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali Seyfettin Azizoğlu, makam koltuğunu bir günlüğüne ilkokul 4’ncü sınıf öğrencisi Ufuk Can Kaya’ya devretti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Azizoğlu'ndan 23 Nisan Valisi'ne: Beni büyük bir yükten kurtardın

Ardahan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali Seyfettin Azizoğlu, makam koltuğunu bir günlüğüne ilkokul 4’ncü sınıf öğrencisi Ufuk Can Kaya’ya devretti. Vali Azizoğlu, "Hayırlı Uğurlu olsun. Beni büyük bir yükten kurtardın. Allah sana yardım etsin. Başarılar dilerim." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Valilik koltuğuna bu yıl Hacıali Köyü İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ufuk Can Kaya oturdu.
Vali Azizoğlu'nun makamında gerçekleşen temsili yer değiştirmeye, Çocuk Vali Ufuk Can Kaya ile birlikte Hacıali Köyü İlkokulu öğrencilerinden Devrim Gökdemir, Azra Gökdemir, Rojin Kaya, Diyar Gökçe, Okul Müdiresi Zehra Orak ile İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker katıldı.

Vali koltuğuna oturduktan sonra açıklamalarda bulunan Hacıali Köyü İlkokulu öğrencisi Ufuk Can Kaya, "Öncelikle bu makama oturmak benim için çok gurur verici. Çünkü sizin gibi özel bir valinin yerini ben alıyorum. Şu an çok mutluyum. Mutlu olmamın nedenlerinden birisi de Atatürk'ün bu özel günü biz çocuklara armağan etmesidir. Bir gün bu makamlara bizler oturacağız. Oturduğumuzda görevimiz her ne olursa olsun bunu hakkı ve layığı ile yapabilmek için kendimizi bu günden ilme, sanata ve kültüre adıyoruz. Bize bu konuda yardımcı olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Azizoğlu ise şunları söyledi: "Bugün nasıl burada bu koltuğa oturduysanız, yarın gerçek manada da oturup görev yapacaksınız. Bir gün bu koltuklara sizler oturacaksınız. Ben de Artvinliyim ve sizler gibi köyde okudum, köyde büyüdüm. Bu koltuklara oturmak için çalışmak gerekiyor. Sizin de yapmanız gereken bütün eğitim kademelerinden geçmek. Bunun dışında herhangi bir ayrım yok, başka bir değerlendirme yok. Kim daha bilgiliyse, kim daha başarılıysa, kim daha iyi okursa sadece onlar için olacak. Bu fırsat eşitliğinin olduğu sistemin adı da demokrasidir. Türkiye'de demokrasi olduğu sürece hepimiz için, hepiniz için en güzel makamlar, en güzel koltuklar hazır ve bekliyor."

Program sonunda bir süre koltuğunu devrettiği Ufuk Can Kaya ve diğer öğrencilerle sohbet eden Vali Azizoğlu, öğrenciler ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar