Vali Azizoğlu: Kurslar açalım, insanımız meslek edinsin

Ardahan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Azizoğlu: Kurslar açalım, insanımız meslek edinsin

Ardahan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Azizoğlu, İŞKUR yetkililerine ihtiyaç duyulan meslek dallarında kurslar açmaları yönünde talimat verdi.

“Kurslar açalım, insanımızı eğitelim, meslek edindirelim, ortadaki iş gücünden kendi insanımızın faydalanmasını sağlayalım” diyen Vali Azizoğlu, özellikle ilde bu yıl kullanıma açılan doğalgaz nedeniyle, tesisatçılık anlamında önemli derecede çalışana ihtiyaç duyulacağını söyledi. Ardahan’da bu meslek dallarında kurslar verilmediği sürece başka illerden insanların Ardahan’a gelerek iş yapacağını belirten Vali Azizoğlu, İŞKUR yetkililerine acilen doğalgaz tesisatçılığı kursu açmaları yönünde talimat verdi. Ardahan Üniversitesi’nin ile ilk kez giren doğalgazdan faydalanmaya başladığını anlatan Vali Azizoğlu, Ardahan’da bütün kurumların aşamalı olarak doğalgaz kullanımına geçeceğini söyledi.

Bir dönem Ardahan’da üretimi yapılan ekolojik oyuncak konusunda da İŞKUR’un çalışma yapmasını ve kurs açmasını isteyen Vali Azizoğlu, ekolojik oyuncakların plastik oyuncaklara karşı bir alternatif olacağını kaydetti.

İNŞAATLARI DENETLEDİ

İlde devam eden kamu yatırımları ve güçlendirme faaliyetlerini yakından takip eden Vali Azizoğlu, inşaat ve güçlendirme faaliyeti devam eden İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek denetlemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında inşaat firması yetkilileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler alan Vali Azizoğlu, çalışmaların daha hızlı yapılarak okulun bir an önce eğitim öğretime açılması yönünde talimat verdi.
CİHAN

Yorumlar