Vali Azizoğlu 2013 yılı bütçe ve projelerini değerlendirdi

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Vali Azizoğlu, ilde yapılması planlanan havaalanı, yatırım programına alınan tüneller, sınır kapıları, turizm faaliyetleri ile İl Özel İdaresi yatırım programı hakkında durum.

Google Haberlere Abone ol
Vali Azizoğlu 2013 yılı bütçe ve projelerini değerlendirdi

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Vali Azizoğlu, ilde yapılması planlanan havaalanı, yatırım programına alınan tüneller, sınır kapıları, turizm faaliyetleri ile İl Özel İdaresi yatırım programı hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

2013 yılının başarılı bir seviyede geçtiğini anlatan Vali Azizoğlu, “2013 yılını genel olarak verimli bir yıl olarak değerlendiriyoruz. İl Genel Meclisimiz 2013 yılı bütçesi 22 milyon lira olarak belirlenmiştir. 2013 yılında gerçekleşen bütçe gelirlerimiz ise 14 Milyon 547 bin lira olmuştur. 2013 yılı programlarının tümünü gerçekleştirebilmemiz için biz, 17 milyon 104 bin liralık bir harcama yaptık. Yani, 2 milyon 557 bin liralık bütçe açığımız olmasına rağmen, 2013 yılı bütçe programının hepsini gerçekleştirme imkanına sahip olduk. Genel bütçeden ve DAP idaresinden aldığımız desteklerle de 2013 yılında yatırım programımızı yüzde 130 olarak gerçekleştirmiş olduk. Bunların gerçekleşmesinde emeği geçen başta İl Genel Meclisimizin başkanına, değerli üyelerine, İl Özel İdaresi çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok gayretli çalışarak, bu yatırımları Ardahan’ımıza kazandırmış oldular.” diye konuştu.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile 2013 yılında yapılan yatırımlar ve çalışmaları değerlendiren Vali Azizoğlu, “DAP İdaresinden aldığımız bir kaynak ile iş makineleri kiralanarak yayla ve mezra yollarımız yapıldı. Ayrıca, kiralanan sondaj makineleri ile de içme suyu ve hayvanlar için sulaklar yapıldı.

YALNIZÇAM UĞURLUDAĞ TURİZM BÖLGESİ YATIRIMLARI

Maliye Bakanlığı ek ödemeleri ile yapılan yatırımları anlatan Vali Azizoğlu, “Maliye Bakanlığı’ndan gelen bir ek ödeme ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Bölgesi ilan edilen, Yalnızçam Uğurludağ Turizm Bölgesindeki Kayak Tesislerinin faaliyete geçirilmesiyle ilgili çalışma yaptık. Yine orada 3 milyon lira maliyetle 52 yataklı bir otel inşa ettik. Aslında bu otelin 2013 yılı içerisinde bitmesi planlandı fakat inşaat sezonunun kısa olması sebebiyle 2014 yılının Mayıs ayı içerisinde bitmesi planlanmaktadır. Yine aynı bölgede 1 milyon lira maliyetle 1.5 kilometrelik bir telesiyej hattı yaptık. Bunların dışında yine aynı ödenekten İl Özel İdaremize iş makineleri aldık ve hizmete verdik. 2014 yılına da yine yepyeni bir yatırım programı ile giriyoruz. İnşallah bu programlarımız 2014 yılında ilimize, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı olur” diye konuştu.

TÜNELLER, HUDUT KAPILARI VE HAVAALANI GELİŞMELERİ

Programa dahil edilen tüneller, hudut kapılarında ki gelişmeler ve havaalanı projesinde ki durumu aktaran Vali Azizoğlu, “Biz bundan sonra iki tane büyük hudut kapısının yapıldığı Ardahan’ı, Türkiye’nin Asya’ya açılan en büyük şehri haline getireceğiz. Bu konuda yapılan tünel projeleri tamamlanmak üzeredir. Bir tanesinin ihalesi yapıldı. Bu sene inşaatına başlanılacak. Diğer iki tanesi ise eğer projeleri bitirilirse bu senenin sonunda bu iki tünelin de ihalesi yapılmış olacak. Bu tünellerle beraber Ardahan’da bir havaalanı yapılmasıyla ilgili çalışmamız oldu. Bu havaalanı yapıldığı taktirde sadece Ardahan’a hizmet etmeyecek, bir ülke ve iki vilayete daha hizmet ederek, merkezi bir havaalanı olacak. Bununla ilgili olarak da ulaştırma Bakanlığı’ndan teknik heyetler geldi. Gösterdiğimiz yerde incelemeler yaptılar ve olabilirlik raporunu da verdiler. Bizden sadece Bakanlıktan proje ile ilgili talimat bekliyorlar. Seçim döneminden kaynaklana yoğunluktan dolayı seçimlerin bitmesiyle birlikte buradan bir heyetle Ulaştırma Bakanlığı’na gidip, bunun da yatırım programına alınmasını sağlayacağız. Bunu da başardığımız zaman Ardahan, hem turizm bölgesi olacak, hem de Türkiye’nin Asya’ya açılan en önemli kapısı olacak” dedi.

ÇILDIR GÖLÜ KIYI KENARI VE TURİZM FAALİYETİ

Çıldır Gölü’nde yapılacak olan turizm faaliyetleri hakkında konuşan Vali Azizoğlu, “Çıldır Gölü’nü herkes çok konuşur. Çıldır Gölü hakikaten Türkiye’de bir numaralı göldür. Böyle bir göl dünyada sayılıdır. Biz bu sene çalışma yaptık. Çıldır Gölü kenarında Özel İdare imkanları ile 10 tane kışlık ve yazlık olarak kullanılabilecek ahşaptan evler yapacağız. Bir tane de ahşaptan lokanta olacak. Bunlarla birlikte Çıldır Gölü’ne birde 40 kişilik tekne yaptırıyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık. Elektrik sistemiyle çalışacak bir tekne ile Çıldır Gölü’nde hem yaz hem de kış turizmi açısından faaliyetlere başlayacağız. Bizim yapacağımız şey bir başlangıç olacak ve özel sektöründe orada turizm faaliyeti yapması için örnek oluşturacaktır. Bunlarla birlikte Çıldır ilçemizde inanılmaz bir turizm faaliyeti olacak ve Mozeret Tüneli ile Aktaş Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Çıldır’ın Orta Asya’ya açılan en büyük kapı olduğunu görmüş olacağız” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar