Vali Ayyıldız: Rabbim Allah’ın Resulünü hayatımızdan eksik etmesin

Aydın’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Rabbim Allah’ın Resulünü hayatımızdan eksik etmesin.

Google Haberlere Abone ol
Vali Ayyıldız: Rabbim Allah’ın Resulünü hayatımızdan eksik etmesin

Aydın’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Rabbim Allah’ın Resulünü hayatımızdan eksik etmesin.” dedi.

Hafız İshak Daniş’in ve Hafız Fatih Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, mehter takımı da büyük ilgi gördü. Programa katılanlara gülün hediye edildiği programın açılışında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Hamd ancak Allah’adır. Selam O’nun Resulüne, yani en sevilene en çok sevilene. Bu ümmetin bir nevi varlık sebebinin üzerine olsun. Rabbim inşallah Kutlu Doğum'un bilinciyle bi hakkın görevine yerine getirerek, hayatına ve yaşamına ışık ve kaynak teşkil ederek hayatını şekillendiren güzel kullarında olmayı nasip etsin. Kutlu Doğum'un ne odluğunu bilerek bunu hayatına geçirerek ve dolayısıyla sağa sola bakmadan hayatının her zerresinde bunu yaşayarak topluma ışık tutan Aydınlılara teşekkür ediyorum. İnşallah bunun bilinciyle bundan önceki ve bundan sonraki hayatımızı gözden geçirerek biz ne kadar 'Sen olmasaydın bu dünyayı yaratmazdım' sözüne muhatap O kişinin ümmetine ne kadar layığız, bunun muhasebesini yaprak hayatına yön veren bir ümmet bir nesil olmayı Cenab-ı Hak cümlemize nasip eylesin. Bu şuurda ve bu bilinçte olarak Kutlu Doğum Haftalarını kutlamayı, bunları senelere taşımayı bir nebze de olsa hayatımızda değişiklik yapmayı Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin. Rabbim Allah’ın Resulünü hayatımızdan eksik etmesin.” dedi.

Bu yılki Kutlu Doğum konusunun 'Samimiyet' odluğunu belirten Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, İslam’a aşk, şevk ve samimiyetle girildiğini söyledi. Müftü Ömer Kocaoğul, “Hocalarımız camilerde mescitlerde veya beraber oduğumuz mescitlerde şöyle derler. Buyurun aşkla şevkle samimiyetle 'Eşhedu en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden Abdühü ve Resülühü' derler. Aşk, şevk ve samimiyetle girilir İslam’a, aşkla samimiyetle tazelenir İslam ile bağımız. Müslümanlık bu samimiyetin sürekli yaşanma halidir. Allah’ım beni sana ulaştırmayan bu dini bu inancı ben ateşe atar da yakarım diyor. Kim diyor bunu, bu söz Hz. Mevlana’ya aittir. İnsanı Allah’a ulaştırmayan din nasıl bir dindir. İçinde aşk ve samimiyet olmayan bir dindir. Allah’a giden yolda pusu kurarak dini içinden yıkan, insanı onursuzluğa mahkum eden, ömür sermayesini boşa harcatan kahredici bela, samimiyetsizliktir. Riyadır. Riya zifiri bir karanlıktır. Bu karanlığın katranlı gayyasına adıma atanlar yokluğa tükenişe teslim olmuş insanlardır. Allah samimiyetsiz, benlik taşıyan kişinin hiçbir amelini kabul etmez, ona acımaz ona cennet yüzünü göstermez. Samimiyetsiz ibadet edenin ibadetinde Şeytan’ın payı, Allah’ın payından daha fazladır. Gerçek secde samimiyetle yapılan secdedir. Samimiyetle yapılan secde, secde edenle secde edileni buluşturur. Alemlerin Rabbi tarafından alemlere bir rahmet olarak, rahmet yağmuru olarak onun üzerine iner. Riyanın karıştığı secde, secde edeni sahte ilahıyla buluşturur. Samimiyet, onsuz kalınca onu özlemektir. Yanıp tutuşmaktır, yüreği yakmak demektir. Bütün hücrede Allah ile olmak, onunla dolup taşmak demektir. Bir de samimiyet kardeşler arasında olmalıdır. Kardeşler olması gereken en temel unsurdur. Samimiyet birlik ve beraberliğimizin en temel yoludur. Ümmet olabilmenin kaynağıdır. Dünyanın her neresinde olursa olsun, rengi ırkı milliyeti cinsiyeti ne olursa olsun, tüm Müslümanlar kardeştir ve kardeşler arasındaki en temel davranış modeli samimiyettir. İncittiğin bir kimseden samimiyet, aldattığın bir kimseden vefa, kendi ne suizanda bulunduğun kimsede de nasihat bekleme. Onun için samimiyet, dinde samimiyet en önemli unsurdur. Peygamberimizi anlamak için O’nun sevgisiyle, muhabbetiyle gelenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılanlara seslenen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da, “Yolumuzu aydınlatan, bize Kur’an-ı getiren, İslamiyet’i getiren samimiyeti öğreten, İhlâsı tanıtan ve bu konuda model olan yol göstericimiz Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya selam olsun. Bu sevgi hep gönül dünyamıza zenginlikler katmaktadır. Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği o şanlı Nebi’nin her vasfı her özelliği her güzelliği Kur-an’ın ifadesiyle inananlara modeldir. Din ve samimiyet konusunu Hz. Peygamber ekseninde toplumumuzla paylaşalım ve bu konuyu yeniden kendimizi test ederek kendimizi sınayarak hayatın mihverine koyalım istedik. Çünkü Allah, buyuruyor ki “Siz inandık demekle iman ettik demekle kurtulamazsınız. Hemen salıverilip bırakılmayacaksınız. Ne zamana kadar, o söylediğiniz şeylerle test edilip imtihan olunup, o imtihanda ve testte başarılı oluncaya kadar. Ancak o başarıdan sonra Allah katında sizin söylediklerinizin hayata yansıdığının görülmesinden sonra hem dünyevi hem de uhrevi saadeti hak edeceksiniz. Ankebut suresinin 2. ayeti 'Yani siz sınanmadan test olunmadan kurtulacağınız zannetmeyin' diyor Allah’u Teala bize. Dolayısıyla din ve dini hayat samimiyettir diyen Allah Resulü (SAV) aslında bize söz ile öz, söylem ile eylem arasındaki uygunluk noktasına dikkat çekmekte ve bu konudaki testten geçtikten sonra gerçek ve samimi Müslüman olma ünvanını hak edeceğimizi ifade ediyor. Ashabıyla oturduğu bir mecliste Peygamberimiz (sas) 'Din samimiyettir, din samimiyettir, din samimiyettir' deyince Ya Rasulüllah neye karşı samimiyettir din sorusuna 'Beş şey sayıyor, Efendimiz.' Allah’a, kitabına, yöneticilere karşı samimiyettir. Peygamberine ve birbirlerine karşı inananların samimiyetidir. Samimiyetin en ana noktası Allah ile olan samimiyettir.” CİHAN

Yorumlar