Vali Aydın, Yağcılar köyünü ziyaret etti

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar (Sisem) köyünde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Vali Aydın, Yağcılar köyünü ziyaret etti

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar (Sisem) köyünde incelemelerde bulundu.
Vali Aydın beraberinde İl Jandarma Komutan Vekili Albay Selçuk Yıldırım, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan ile birlikte, Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyünü ziyaret etti.
Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, muhtar Naif İrge ve köylüler tarafından karşılanan Vali Aydın, ilk olarak yeni hizmete giren Sisemiye Yatılı Kuran Kursu'nu ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
Vali Aydın, kanaat önderi 95 yaşındaki Molla Hüseyin Seydaoğlu’nun yanına giderek, hayır duasını aldı. Yağcılar köy sakinleri ile de bir araya gelen Vali Aydın, köyün sorunlarını dinledi, vatandaşlarla da sohbet etti.
Vali Aydın burada yaptığı konuşmada; "Bu gün Şirvan’a bağlı Yağcılar köyümüz eski adı Sisem köyündeyiz. Bölgemizin önemli kanaat önderi 95 yaşındaki Molla Hüseyin hocamızı ziyaret ettik. Kendisinden hayır duasını aldık. Gerçekten bu bölgede yetişmiş çok büyük âlimlerden bir tanesi. Şirvan Müftülüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek olan Sisemiye Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda 20 civarında öğrencimiz var ama 40 civarında öğrenciye çok rahat hizmet verebilecek durumda. Emeği geçen Şirvan Kaymakamlığımıza, il müftümüze ve il özel idaremize ve çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Burada yetiştirilecek öğrencilerimiz, vatanına, milletine faydalı olacaklardır. Öte yandan köyümüz coğrafi konumu itibariyle ana yol ayrımında. Köy içine kadar olan 2 kilometrelik kısım Köydes yatırım programına alındı, inşallah vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız.” diye konuştu.
Köy içinde vatandaşlarla birlikte uzun bir gezinti yaparak, bilgi alan Vali Aydın, daha sonra Yağcılar Karakol Komutanlığı'na da uğradı.
Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt’e döndü.
CİHAN

Yorumlar