Vali Aydın, Derince Ve İncirlik köylerinde incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Kurtalan Kaymakamı M.

Google Haberlere Abone ol
Vali Aydın, Derince Ve İncirlik köylerinde incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu ile birlikte Kurtalan ilçesine bağlı Demirkuyu, Derince ve İncirlik köylerinde incelemelerde bulundu.

    Vali Aydın, ilk olarak Demirkuyu köyünü ziyaret etti. Kurtalan Kaymakamlığı, Siirt Üniversitesi Mesleki ve Kariyer Topluluğu öğrencileri ile Siirt Kızılay Şubesi tarafından Demirkuyu İlkokulu'nda öğrenim gören öğrenciler için hazırladıkları kırtasiye, giyim, kitap ve çeşitli sağlık ürünlerini öğrencilere dağıtıldı.

    Kurtalan Kaymakamı İmamoğlu’ndan bilgi alan Vali Aydın, öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Okul bahçesinde öğrencilerle birlikte kar topu oynayan Vali Aydın ve beraberindeki heyet, daha sonra Derince köyünde incelemelerine devam etti.

    Derince Köyü İlkokulu'nu ziyaret eden Aydın, burada okuma-yazmaya geçen öğrencilerin sevincini paylaştı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Aydın ve beraberindeki heyet son olarak, İncirlik köyünü ziyaret etti. Köylülerin sorunlarını dinledi.

    İncirlik Köyü İlkokulu'nu da ziyaret eden Vali Aydın, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamak, bizlerin asli görevidir. Bugün Kurtalan ilçemize bağlı 3 köyümüzde incelemelerde bulunarak, hem vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde inceledik, hem de okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimizi sevindirdik. Kurtalan Kaymakamlığı, Siirt Üniversitesi Mesleki Kariyer Topluluğu öğrencileri ve Kızılay Siirt şubemizin, öğrencilerimize yaptıkları bu anlamlı yardımlardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

    Siirt il genelinde eğitim yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Vali Aydın, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında Kurtalan ilçesine 600 bin lira ödenek ile 50 yataklı kız öğrenci yurdu yapımı için ödenek tahsis edildiğini en kısa sürede ihaleye çıkılarak, yurdun yapılacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar