Vali Aydın, çocuk felci aşı kampanyasını başlattı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 5 yaş altındaki çocuklara çocuk felci aşı uygulamasını Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi'nde başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Aydın, çocuk felci aşı kampanyasını başlattı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, 5 yaş altındaki çocuklara çocuk felci aşı uygulamasını Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi'nde başlattı.
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen programa; Vali Ahmet Aydın, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, Halk Sağlığı Müdürü Gülşen Polat, sağlık çalışanları,veliler katıldı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, 07-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak olan 1. tur aşılamada, 0-5 yaş arası 41 bin çocuğun aşılanacağını belirterek, " Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak bu aşıyı yapacaklardır. Ailelere bu noktada büyük görevler düşüyor. Sağlık ekipleri ile karşılaşmayan aileler, mutlaka 5 yaş altı çocuklarını sağlık ocaklarına ve ilgili hastanelere götürsün. Bu faaliyette görev alacak bütün sağlık çalışanlarımıza şimdiden başarı diliyorum" dedi.
Suriye'de çocuk felcinin görüldüğü bilgisini aldıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından aşı kampanyası başlatılması kararı aldığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Gülşen Polat da, "Türkiye'de 2002'den bu yana çocuk felci vakası görülmüyor. Ancak Suriye ve Irakta görülmesi üzerine aşı kampanyası başlatıldı. İlimiz genelinde önlem amacıyla 5 yaş altındaki çocuklara aşı yapılmaya başlanacak. Bu aşılama çalışması ağızdan iki damla şeklinde yapılıyor. Çocukların da aşı yapılacak diye korkmalarına gerek yok." diye konuştu.
Konuşmalardan sonra aşılama kampanyası, Vali Ahmet Aydın tarafından üç çocuğun ağzına aşı damlatılması ile başlatıldı.

Vali Aydın, aşı uygulaması yaptığı çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye ederek, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni etti.

CİHAN

Yorumlar