Vali Altıparmak'tan, koruyucu ailelere yemekli teşekkür

Erzurum'da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda barınan 26 çocuk, 24 koruyucu ailenin yanına yerleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Altıparmak'tan, koruyucu ailelere yemekli teşekkür

Erzurum'da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda barınan 26 çocuk, 24 koruyucu ailenin yanına yerleştirdi. 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında evlat edinen aileler onuruna Palandöken'de yemek verildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, eşi Özden Altıparmak'ın da hazır bulunduğu bir programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koruyucu aileler için Palan Otel'de öğle yemeği verdi. Yemekte, Vali Altıparmak, korunmaya muhtaç çocuklara, evlerini, gönüllerini açan ailelere teşekkür etti. Vali Altıparmak, herkese korucuyu aile olmanın nasip olmayacağını belirterek,"Bugün özel bir gün. Sizler özel ailelersiniz. Herkese koruyucu aile olmak nasip olmuyor. Evinizi, gönüllerini, kapılarınızı bu çocuklara açtığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Devletin himayesindeki bu çocuklar sizlerin o sıcacık yuvalarınızda daha mutlu, huzurlu yaşayıp, geleceğe daha emin hazırlanacaklar." dedi.

AİLELERİ BAŞKA İLLERE YÖNLENDİRİYORUZ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt önceki yıl başlatılan ,'Gönül Elçileri' projesi çerçevesinde 26 çocuğun, büyük ve titiz incelemeler sonucunda koruyucu ailelerin yanına yerleştirildiğini ifade etti. Yurt, korucuyu aile olmak isteyen aileleri sayısının Erzurum'da fazla olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Erzurum'da aile yanına yerleştirilmek için sıra bekleyen çocuk bulunmadığına dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü,"Koruyucu aile olmak isteyen aile sayısı fazla. Ancak, aile yanına yerleştirilecek çocuk olmadığı için talepleri ülke genelindeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yönlendiriyoruz. Koruyucu ailelerimiz sağ olsunlar, yanlarına aldıkları çocuklarımıza şefkatle, merhametle, sevgi ve saygıyla bağırlarını açtılar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar