Vali Altıparmak: Devletten daha iyi patron yoktur

'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aday Memur Temel Eğitim Semineri'nde aday memurlara hitap eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Devletten daha iyi patron yoktur." dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı aday memurlar Erzurum’da temel...

Google Haberlere Abone ol
Vali Altıparmak: Devletten daha iyi patron yoktur

'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aday Memur Temel Eğitim Semineri'nde aday memurlara hitap eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Devletten daha iyi patron yoktur." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı aday memurlar Erzurum’da temel eğitim kursuna başladı. 81 ilden 195 memur adayı 10 günlük kursa katıldı. Polat Renaissance Otel'de başlayan Temel Eğitim Kursu'nun açılış bölümünde konuşan Vali Altıparmak, memur adaylarına hitap etti. Vali, memurlara çok okumalarınve meslekte kendilerini yenilemelerini isteyerek hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı. "Devletten daha iyi patron yoktur. Devlette makamın hiçbir önemi yoktur. Hangi makamda olursanız olun, eğitiminize hayat boyu devam etmezseniz bir zaman sonra alay konusu olursunuz." dedi.

Herkesin kendisini güncellemesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, "Bu vesileyle sizleri Erzurum’da görmekten son derece mutluyum. Şuan Erzurum’da bulunmak sizler için büyük bir fırsat. Erzurum’a hiç gelmemişseniz hayat boyu eksikliğini hissedersiniz. Erzurum kadim bir şehir, kadim bir kültür. Dolayısıyla şehri gezin, tarihi ve kültürel yerlerini mutlaka görün” diye konuştu. İşini sağlam yapan, güzel yapan ve başkalarına yardım edeni Allah sever. İşinizi güzel ve sağlam yaparsanız aranan, vazgeçilmez personel olursunuz." diye konuştu. Vali Altıparmak, memur adaylarına vatandaşa hizmet sunarken saygılı davranmalarını da tavsiye ederek, "Saygıyı, karşınızdaki saygın olduğu için değil, kendiniz saygın olduğunuz için gösteriniz. Karşınızdakinin varlığını kabul ediniz. Hakları olduğunu kabul ediniz." ifadelerini kullandı.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ise memuriyetin bir hayat tarzı olduğuna vurgu yaparak, adaylardan iş hayatının yanında sosyal hayatı da ihmal etmemelerini istedi.

CİHAN

Yorumlar