Vali Altıparmak 19 Mayıs mesajı yayınladı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve milli mücadeleyi zaferle sonuçlandırmasının 95. yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.Vali Altıparmak, gençlere hitap ettiği yazılı mesajında,"Ülkemizin geleceği...

Google Haberlere Abone ol
Vali Altıparmak 19 Mayıs mesajı yayınladı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve milli mücadeleyi zaferle sonuçlandırmasının 95. yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Vali Altıparmak, gençlere hitap ettiği yazılı mesajında,"Ülkemizin geleceği olan Değerli Gençlerimiz,

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 95. yıldönümünü, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” coşkusu içinde, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek kutluyoruz. Bu günün, 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Gençlerimiz geleceğe emin adımlarla ilerlerken, toplumumuzu derinden etkileyen tüm olumsuzluklardan uzak durmaları, böylece ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri gerekmektedir.

Türk Milleti’nin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır. Bu duygularla, tüm Erzurum Halkı’nın ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı ve Gençlik Haftasını içtenlikle kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Altıparmak, mesajında ayrıca Soma'daki maden faciasında ölenlere de rahmet, yaralılara şifa temennisinde bulunarak, "Soma ilçemizde meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar