Vali Ali Kolat: Korumalı tarımda yeterli değiliz

Vali Ali Kolat, 'Korumalı Tarım Sisteminin Kırıkkale’de Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında düzenlenen tarla gününde korumalı tarımın önemine değindi. Bu konuda yeterli olmadıklarını ifade eden Kolat, konuya önem verilmesini istedi....

Google Haberlere Abone ol
Vali Ali Kolat: Korumalı tarımda yeterli değiliz

Vali Ali Kolat, 'Korumalı Tarım Sisteminin Kırıkkale’de Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında düzenlenen tarla gününde korumalı tarımın önemine değindi. Bu konuda yeterli olmadıklarını ifade eden Kolat, konuya önem verilmesini istedi.

Etkinlikte, proje kapsamında tarlasına buğday ekilen Cafer Kayhan'ın ürünü hasat edildi. Programa katılanlar, biçerdöverin arkasında dane kaybı olup olmadığını kontrol etti.

Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyünde düzenlenen etkinlikte söz alan Vali Ali Kolat, çiftçilerin korumalı tarıma ilgi göstermediğini söyledi. Kırıkkale'de 6 çiftçinin bu işle uğraştığını açıklayan Kolat, "Bunu aşmamız lazım. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda Türkiye'de çok büyük mesafeler aldı ama aynı gayreti çiftçilerimizden görmek istiyoruz. Sizin de haklı olduğunuz taraflar var. Sulama alanlarımız yetersiz, gençler köyü terk ettiler, herkes gidiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize şunu anlatmamız lazım. Gidip asgari ücretle orada, burada çalışacağımıza şu tarlamıza sahip çıkalım. Ürün çeşitliliğini artıralım." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ise kent genelinde 120 bin hektar alanda buğday, 44 bin hektar alanda arpa ikili olduğunu belirterek, her yıl 110 bin hektar alanın ise nadasa bırakıldığını kaydetti.

Programa Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve çiftçiler katıldı. CİHAN

Yorumlar