Vali Aksoy, Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencilerini kabul etti

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılacak olan öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti. Kampa katılacak olan öğrencilere...

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy, Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencilerini kabul etti

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılacak olan öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.

Kampa katılacak olan öğrencilere köy yaşantısı hakkında sorular soran Vali Aksoy, kampın amacı hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerin kampa katılmak için sabırsızlandığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Öğrencilerimize kampın süreceği 4 gün boyunca tarım ile ilgi genel bilgilerin yanı sıra gıda güvenliğinden doğa bilincine kadar farklı üretim tekniklerini anlatacağız. Bu konuların yanında kampta birde bilinçli tüketici ve çevre bilincine dayalı bir eğitim olacak. İlimizde iki okuldan toplam 15 öğrencimiz bu kampa katılacak. Yarından itibaren öğrencilerimiz sahaya çıkarak çiçekçilik ve gıda üretimi yapan işletmelerin yanı sıra büyükbaş, küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerleri gezerek bilgilendirilecekler." dedi.

Kampa katılacak olan öğrencilerin çok şanlı olduklarını kaydeden Vali Hüseyin Aksoy, “Bakanlıkların ortak projesi ile ilimizde ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’nın başlamış olması çok önemli. Samsun tarım alanında ülke genelinde önemli bir yer tutuyor. Özellikle tarımsal arazi varlığı itibariyle Türkiye’nin önemli illerinin başında geliyor. Bafra ve Çarşamba ovası gibi önemli ovalara sahibiz. Buralarda yetişen ürünler pazarlarda satışa sunuluyor. Sizin burada edineceğiniz tecrübeler çok önemli. Ürünlerin hangi aşamalardan geçerek elde edildiğini görerek öğreneceksiniz. Özellikle sağlıklı beslenme anlamında gıdaların hijyenik ortamlarda hazırlanması gibi bir çok boyutunu da gezilerin ve kamp esnasında görmüş olacaksınız.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Aksoy öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Yorumlar