Vali Aksoy Çarşamba’da ziyaretlerde bulundu

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba’da iade-i ziyaretlerde bulundu.Çarşamba Kaymakamlığında çiçeklerle karşılanan Vali Aksoy, Kaymakam Caner Yıldız’la görüşmesinin arından Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt’u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy Çarşamba’da ziyaretlerde bulundu

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba’da iade-i ziyaretlerde bulundu.

Çarşamba Kaymakamlığında çiçeklerle karşılanan Vali Aksoy, Kaymakam Caner Yıldız’la görüşmesinin arından Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt’u ziyaret etti. Oradan oda ve borsaya geçen Vali Aksoy’u Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Ahmet Yılmaz ve üyeleri, Çarşamba Ticaret Borsası’nda Meclis Başkanı Nurettin Öztekin ve üyeler, Çarşamba Ziraat Odası'nı ziyaretinde de Oda Başkanı İsmail Güngör ve üyeler karşıladı. Ziyaretlerde Vali Hüseyin Aksoy’a Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız da eşlik etti.

Çarşamba Ticaret Borsası ziyaretinin ardından Borsa önünde basın açıklaması yapan Vali Hüseyin Aksoy, bu gelişin iade-i ziyaret olduğunu ifade etti. Vali Aksoy, “Değerli arkadaşlar Çarşamba ilçesinden Valiliğimizi ziyarete gelen ve son aylarda yapılan seçimler sonrasında yeni görev alan Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız ve aynı zamanda Ziraat Odamıza bir iade-i ziyarette bulunmak için geldik. Daha önce ziyaretimize gelmişlerdi. Bu gün böyle bir fırsat bulduk ve ziyaret ettik. Daha önce gene Cumhuriyet Başsavcımız ve Adalet Komisyonu Başkanımız ziyaretimize gelmişlerdi. Bugün onlara da iade-i ziyaret gerçekleştirdik.” dedi.

"TARIMA DAYALI İHRACATI ARTIRACAĞIZ"

Çarşamba’nın tarımsal anlamda çok önemli potansiyelleri olan bir ilçe olduğunun altını çizen Vali Aksoy, şunları söyledi: “Çarşamba bizim en önemli ilçelerimizden birisidir. Burada tarıma dayalı üretimi ihracata dönük nasıl yapabiliriz, aynı zamanda bu ziyaretlerimizde arkadaşlarla bunları da oturup konuşup tartıştık. İhracata yönelik üretim yapmak ve ürettiğimiz tarımsal ürünleri nasıl ihraç edebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bunlar üzerinde çalışmamız gerekiyor. Hem Ticaret ve Sanayi Odamız hem de Ticaret Borsamız bu konuda duyarlılar. Önümüzdeki dönemde tarımsal üretim çeşitlerimizi hangi ürünlerde nasıl yapacağız, bunların üzerinde durduk. Bilindiği üzere biz Samsun Valiliği İl Özel idaresi olarak tarım mastır planımızı geçtiğimiz yıl yapmıştık. Tarım mastır planımızda da belirli hedefler öngörmüştük. Bu hedeflerimiz doğrultusun da tarım sektörümüzün daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmalara devam edeceğiz.” CİHAN

Yorumlar