Vali Aksoy: Bürokraside yaşadığım engelleri anlatsam kitap olur

Samsun’da göreve başlamasının 4’üncü yılını dolduran Vali Hüseyin Aksoy düzenlediği basın toplantısıyla geldiği günden bugüne kadar şehir genelinde yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yelken Kulüp’de gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy: Bürokraside yaşadığım engelleri anlatsam kitap olur

Samsun’da göreve başlamasının 4’üncü yılını dolduran Vali Hüseyin Aksoy düzenlediği basın toplantısıyla geldiği günden bugüne kadar şehir genelinde yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yelken Kulüp’de gerçekleşen toplantıda Vali Aksoy 15 ana başlık altında topladığı çalışmaları özet bir sunum eşliğinde kamuoyu ile paylaştı. Samsun’da görev yaptığı sürede en çok kendisini yoran projenin ise Lojistik Köy projesinin olduğunu söyledi. Gece gündüz demeden büyük bir sessizlikle 3 yıl boyunca sadece projenin taslak haline gelmesi için çalıştığını ve bu süre zarfından birçok engel ile karşılaştıklarını ancak yılmadan yola devam ettiklerini hatırlatan Vali Aksoy, “Bir il valisi olarak zaman zaman belirli bir projenin hayata geçmesinde benimde zorlandığım ve sorunları aşmak için büyük gayretler gösterdiğim noktalar oldu. Bir Lojistik Köy Projesi belki çoğunuzun haberi yok ama 3 yıldır üzerinde çalışıyorum. O kadar çok engelle karşılaştık ki, tabiî ki bu engeller her kurumun kendi bakış açısına göre haklı olduğu veya öne sürdüğü gerekçeler. Ama bunları aşma noktasında da yönetici olarak benim yazışma ve görüşmeler yapma mecburiyetim vardı. Dediğim gibi 3 yıldır ben bunların aşılması için mücadele verdim. Bu süreçte yaşadıklarımı anlatsam belki bir kitap olur. Bazen bu tür kurumların sadece konulara kendi penceresinden bakarak değerlendirme yapmaları ve konuyu çözme noktasında arayış içerisinde olmadıklarını zaman zaman görebiliyorsunuz. İşte bu noktalarda önemli çalışmalar yaptık.” dedi.

"BİZİM İNSANIMIZ ÖRNEĞİNİ GÖRMEDEN İŞ YAPMIYOR"

Samsun’da ihracatın arttırılması konusunda üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Aksoy, “İhracatın artması için tarıma dayalı üretim modeline geçerek tarım ürünlerimizi ihraç edebiliriz. Bir önceki görev yerim olan Mersin’den örnek vereyim. Mut ilçesi küçük bir ilçe olmasına rağmen orasının iklim özellikleri bakımında ilk turfanda kayısı, erik orada yetişiyor. O Mut ilçemiz her yıl 20 milyon dolar tarımdan ihracatı var. Samsun’da biz üretimi rahat olduğu için fındığa alışmışız, fındığın dışında başka bir alternatif ürüne geçmede zorlanıyoruz. Ben ekonomik durumu iyi olan iş adamlarımıza hep bunu söylüyorum. Samsun’da seracılığın yavaş yavaş başlandığı söyleniyor ama bunlar naylon seralar. Benim bahsettiğim naylon seralardan ziyade modern içinde her türlü teknik donanıma sahip seraların kurulması gerekiyor. Mersin, Antalya orada üretiyor gelip Samsun üzerinden yurt dışına bunları gönderiyor. Niye biz burada üretip direk göndermeyelim. Yani bunu biz yapabiliriz. Sadece şu konu dezavantaj olarak gündeme gelebilir oda ‘orada iklim bize göre ılıman’ ama onlarında yol için harcadıkları para maliyeti arttırıyor. Biz o nakliye için vereceğimiz paranın belki yarısıyla serayı ısıtabiliriz. Bu anlamda Samsun o illere göre daha avantajlı olabilir. Bizim insanımız örneğini görmeden yapmak istemiyor. Bunun örneğini iş adamlarımızdan durumu iyi olanlar yapmalı ki diğer vatandaşlarımızda bir an önce bunu yapabilir.” diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy’un sunumunun ardından basın mensuplarının merak ettikleri konularla ilgili soruları cevapladıktan sonra toplu fotoğraf çekinilerek program sona erdi. CİHAN

Yorumlar