Vali Akdemir sel bölgesini inceledi: Köylünün mağduriyeti giderilecek

Vali Abdurrahman Akdemir, Çayırlı ilçesine bağlı Büyük Gelenkeç köyünde önceki gün meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Akdemir, köylünün mağduriyetinin kısa sürede giderileceğini ve devletin yardım elinin köylülere...

Google Haberlere Abone ol
Vali Akdemir sel bölgesini inceledi: Köylünün mağduriyeti giderilecek

Vali Abdurrahman Akdemir, Çayırlı ilçesine bağlı Büyük Gelenkeç köyünde önceki gün meydana gelen sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Akdemir, köylünün mağduriyetinin kısa sürede giderileceğini ve devletin yardım elinin köylülere uzandığını söyledi. Selde yıkılan duvar altında kalan 3 kişi yaralandı. Bir ev tamamen yıkılırken, 9 evde hasar meydana geldi, yaklaşık 300 küçük baş hayvan telef oldu.

Erzincan’a 120 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyük Gelengeç köyünde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye Türk Kızılayı Erzincan Şubesi tarafından 10 çadır, 50 battaniye, ekmek ve muhtelif gıda malzemeleri gönderildi. Sel felaketinin ardından köyde hasar tespit çalışması yapılmaya başlandı.

Büyük Gelengeç köyünde meydana gelen sel felaketinin ardından köyde incelemelerde bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, köylülerin yaralarının sarılması için devletin yardım elinin uzatıldığını söyledi. Köyün üç ayrı bölgede dere içine yapıldığına dikkat çeken Vali Akdemir, yapılacak olan tespitlerin ardından, belki köyün başka bir bölgeye taşınabileceğini vurguladı. Köye gerekli yardım çalışmalarının yapıldığını söyleyen Vali Akdemir, “Sel taşkınında 1 evimiz yıkıldı, 9 evimiz hasar gördü. Çok sayıda ahırımız da su basması sebebiyle kullanılamaz durumda. Köyde gerek Özel İdare, gerek Kızılay, gerekse AFAD Başkanlığımız burada çalışmalarını sürdürüyor. Çok kısa süre içerisinde devlet olarak bu köyümüzün yaralarını saracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın.” şeklinde açıklamada bulundu.

Büyük Gelengeç köyü sakinleri, selin şiddetli yağmurun ardından oluştuğunu söyleyerek, köyün dört bir tarafından selin geldiğini ve köyde büyük hasarın oluştuğunu, özellikle hayvancılıkla geçim yaptıkları için küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu söylediler.

CİHAN

Yorumlar