Vali, Ahmet Deniz: "Bu millete güveniyordum"

Batman'da FETÖ'nün darbe girişimini kınamak için vatandaşların Valilik önünde demokrasi nöbeti sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Vali, Ahmet Deniz:  "Bu millete güveniyordum"
Batman Valisi Ahmet Deniz, "Bu terör örgütü ve onun destekçileri bu millete diz çöktürmeye çalıştılar. Onlar ve arkasındaki güç Çanakkale'de bu milleti dize getiremediler, çünkü orada Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle dimdik ayaktaydık." dedi.

Vali Deniz, FETÖ'nün darbe girişimini kınamak için Valilik önünde demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara hitap etti. Deniz'e Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci eşlik etti.

Milletin iradesinin darbe girişimini bertaraf ettiğini belirten Deniz, 15 Temmuz gecesi bu saatlerde "silahlı kuvvetlerin içine sızmış hain, alçak FETÖ çetelerinin darbe girişiminin", başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik ve emniyet mensupların kararlı duruşu, kendi içinden çıkan hainlere karşı dimdik ayakta duran silahlı kuvvetlerinin ve asıl aziz millet sayesinde bu belayı def ettiklerini belirtti."Bu terör örgütü ve onun destekçileri bu millete diz çöktürmeye çalıştılar. Onlar ve arkasındaki güç Çanakkale'de bu milleti dize getiremediler, çünkü orada Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle dimdik ayaktaydık." ifadelerini kullanan Deniz, dün olduğu gibi bugün de bir ve beraber olduklarını vurguladı.

Vali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte bugün de Diyarbakır'da, İstanbul'da, Edirne'de yine Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle bu meydanlarda ayaktayız. Bu milleti dize getiremeyecekler, çünkü Fatih ve Selahattin Eyyubi'nin torunları bir oldukça başaramayacaklar. Bu millete güveniyordum, 15 Temmuz günü bu güvenimi boşa çıkarmadınız, gurur duyuyorum sizinle."

Darbe girişimi günü İl Jandarma Komutanı'nın başına silah dayandığını anlatan Deniz, hatırlatan Deniz, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Emniyet müdürümüz o gün dimdik ayaktaydı polisiyle. Benim, komutanlarıma hain çetelerinden biri başına silah dayadı. O da bugün burada. Bölge komutanımız izinde olmasına rağmen talimatlarını verdi. Şimdi vatanını ve bayrağını sevenler burada, hainler, çeteler içeride. Bu millet için dünyanın her tarafında dua eden milyonlar var. Biz bir oldukça inşallah bu hainlere fırsat verilmeyecektir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyaya sesleniyorum, bütün terör örgütleri gibi DAEŞ de FETÖ da PKK da aynı yerden yönetiliyor. Onlar ne yaparsa yapsın biz çalışacağız. 2023 için çok daha fazla çalışmaya devam edeceğiz."

Alanda demokrasi nöbeti bekleyen binlerce kişi sık sık, "Hainler halka hesap verecek", "Dik dur eğilme, Batman seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz" sloganları attı.

Vatandaşların meydandaki bekleyişi sürüyor.


 

Yorumlar