Vakıflar Haftası kutlaması başladı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Vakıf şehri olan Aydın'ın gelecekte de bu özelliğini devam ettirebilmesi için yeni eserler bırakma gayreti içerisinde olmalıyız." dedi.    Vakıflar Haftası dolayısıyla Aydın Vakıflar Bölge...

Google Haberlere Abone ol
Vakıflar Haftası kutlaması başladı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Vakıf şehri olan Aydın'ın gelecekte de bu özelliğini devam ettirebilmesi için yeni eserler bırakma gayreti içerisinde olmalıyız." dedi.

    Vakıflar Haftası dolayısıyla Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran ve diğer vakıf yöneticileri Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Vakıf eserlerinin korunmasında gösterilen çalışmalara değinen Vali Erol Ayyıldız, “İçerisinde yaşadığımız Aydın ili bir nevi vakıf. Ecdadımızın bize bıraktığı bereketli topraklarda ciddi anlamda vakıf görmek eserlerini görmek ecdadı bir nevi anlamak ancak vakıf geleneğiyle onların bırakmış olduğu eserlerin vakıf eserlerin vakıf geleneğiyle devralmamızla ancak bir anlam kazanıyor. Aydın ilimiz vakıf geleneğini ciddi anlamda yaşatan güzel illerimizden bir tanesi. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz eski eserleri kazandırma yararlandırma ve yarına kazandırmada takdir şinas bir çalışma içerisinde. Bu anlamda genel müdüre ve bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bunları tabi ki yeterli bulmuyoruz. Bizim de geleceğe vakıf olacak eserler bırakmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları bil hassa vakıflar hareket ederek geleceğe bırakılacak eserleri bu günden kazandırmaya, dolayısıyla da Aydınımızın gelecekte haklı olacak bir vakıf cenneti olabilecek bir il olarak bırakmak kendimizin bu anlamda gayemiz olmalı. Bu işin hamuruyla yoğrulan insanlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

    Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ olarak vakıf eserleri yönünden çok vakıf eseri bulunduğunu belirten Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran, “Aydın vakıf yönüyle gayet zengin. Ecdadımız Allah razı olsun çok şeyi vakfetmişler. Denizli, Muğla ve Aydın bölgemizde 33 bin hektar gayrimenkul mevcut. Bunların büyük bir kısmı boş arazi, tarla, zeytinlik, incir bahçesi. Bundan başka kervansaray, medrese türbe birçok gayrimenkullerimiz var. Mevcut personelimizle mevcut bu vakıfların mevcudiyetini devam ettirmek gelirlerini artırmak ve yeni vakıfların kurulmasına yardımcı olmak maksadıyla gayretli çalışıyoruz. Eski eserlerin korunması ve bakımı konusunda duyarlı olanlara teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Ziyarete Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Efeler Belediye Başkanı Mezut Özakçan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da katıldı. Vakıflar Haftası dolayısıyla çarşamba günü Denizli Ulu Camii’nde lokma hayrı yapılacağı belirtildi. CİHAN

Yorumlar