Vakıflar Bölge Müdürü Tüysüz: 10 yılda 3 bin 500 tarihi eser restore edildi

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini söyledi. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslim Tüysüz, restorasyon çalışmalarının yanında sosyo ekonomik...

Google Haberlere Abone ol
Vakıflar Bölge Müdürü Tüysüz: 10 yılda 3 bin 500 tarihi eser restore edildi

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini söyledi. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslim Tüysüz, restorasyon çalışmalarının yanında sosyo ekonomik çalışmalarının da olduğunu vurguladı.

Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı’yı ziyaretinde Vakıflar Haftası nedeniyle vakıfta bulunan ve hayatını kaybetmiş hayırseverler için bir Mevlit programı düzenleyeceklerini ifade etti.

Vakıfların tarihsel geçmişine değinen Tüysüz, ”Bir sloganımız var 'Kadim Şehirler Vakıf Ruhuyla Yoğrulmuştur'. Mardin’de bu örnek şehirlerden hem de en önemlilerinden biri. Kentte adım başı vakıf eserleriyle karşılaşıyoruz. Biz bu vakıfları gelecek nesillere sapasağlam bir şekilde ulaştırmanın gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. " dedi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini belirten Tüysüz, restorasyon çalışmalarının yanında sosyo ekonomik çalışmalarının da olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, Vakıf, yaratandan ötürü yaratılanlara merhamet, şefkat ve sevginin müesseseleşmiş şekli olduğunu söyledi. Coşkun, ”Ecdadımız, hadis-i şerifte buyrulan ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ beyanını kendilerine düstur edinerek, vakıf yoluyla sayısız muazzam ve kalıcı eserler vücuda getirmişlerdir. Osmanlı'da kurulan vakıfların hizmet ve faaliyetleri, zengin bir muhtevaya sahipti. Bunlara ilaveten Mekke ve Medine’ye ait olmak üzere binlerce vakıf kurulmuştur. Burada riyayı engellemek için yardım edenle edilen birbirini tanımıyordu. Devletin en zor şartlarında bile vakıf müessesesi işletilmiştir. Vakıf malında hassasiyet ve onun muhafazası çok mühimdir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar