Vakıf Market, alışveriş merkezini aratmıyor

Erzincan Valiliği aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan ‘Vakıf Market’ alışveriş merkezini aratmıyor. İhtiyaçlı vatandaşların kullanımı için açılan ‘Vakıf Market’te,...

Google Haberlere Abone ol
Vakıf Market, alışveriş merkezini aratmıyor

Erzincan Valiliği aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan ‘Vakıf Market’ alışveriş merkezini aratmıyor. İhtiyaçlı vatandaşların kullanımı için açılan ‘Vakıf Market’te, gıdadan, kırtasiyeye, temizlik malzemelerinden giyime eşyalarına kadar aradıkları her şey bulunuyor. SYDV’dan aldıkları çek ile markete gelen ihtiyaçlı vatandaş, arzuladığı her şeyi gönül rahatlığı içerisinde alabiliyor.

Erzincan’da ihtiyaç sahiplerinin gıda, temizlik, giyim ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını kaliteli ve ucuz temin etmelerini sağlamak, hayırsever vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yapılacak sosyal yardımların amacına daha uygun olarak dağıtımının sağlanması amacıyla oluşturulan 'Vakıf Market' Ramazan ayı öncesinde ihtiyaçlıların kullanımına açıldı. Valilik ek hizmet binasında yaklaşık 200 metrekare alan üzerine kurulan ‘Vakıf Market’te ihtiyaçlılar istedikleri ürünleri piyasadan yüzde 25 oranında daha düşük alıyor.

Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı yaklaşık 5 bin ihtiyaçlı ailenin istifade edeceği ‘Vakıf Market’ adeta bir alışveriş merkezini andırıyor. 150 çeşit ürünün bulunduğu markette, ihtiyaçlılar SYDV tarafından ailenin ihtiyacına göre belirlenen çek ile gönül rahatlığı içerisinde alışverişlerini yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, “Erzincan Valisi olarak göreve başladığımızda bizim çalışma takvimimizin içerisinde ihtiyaçlı alilerin mutat olarak ziyaretleri programı vardı. Ayda en az iki günümüzü, üç günümüzü ihtiyaçlı ailelere, toplumun dezavantajlı guruplarını ziyaretlerde bulunuyorduk. O ziyaretlerde gördüğümüz bir husus bizi bu işe sevk etti. Oda şuydu; gerek Erzincan Valiliği, gerek belediyemiz, gerekse diğer hayırsever kurumların genelde ihtiyaçlı ailelere ayni tür kuru gıda yardımı yaptığını gördük ve birçok ailenin bunu kullanmadığını, kullanamadığını, ayni türü gıdalardan başka tür ihtiyaçlarının karşılanamadığını, hem kendimiz tespit ettik, hem de aileler söyledi. Şöyle bir şey düşündük. Biz ‘Vakıf market’ adı altında ailelerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek giyimden temizlik maddelerine, kırtasiye giderlerine ya da büyük bir alış veriş merkezinde, büyük bir markette ne varsa aynısını ‘Vakıf Market’ adı altında yapalım ve ihtiyaçlı ailelerimizin ne ihtiyacı varsa, normal bir markette nasıl karşılıyorsa aynı şekilde burada da ihtiyacını karşılasın istedik. Bunu hükümet konağımız, vilayetimiz bünyesinde ve insanlarımızı da rencide etmeyecek şekilde kapalı mekanda oluşturduk. Bu markette dışarıda görebileceğiniz büyük alışveriş merkezlerinde ne bulunabiliyorsa burada da aynı ihtiyaç maddeleri var. Biz gıda yardımı olarak, gıda yardımı yapılmasına karar verdiğimiz ihtiyaçlı ailelerimize bir kart üzerinden limitini belirliyoruz. Örnek; 200 TL bir gıda yardımı çıkmışsa, 200 TL’yi burada istediği bir şekilde, ister günlük, ister haftalık, ister aylık gelip buradan istediği maddeleri alıp, kartından düşülüyor. Son derece pratik. Yani bir alışveriş merkezinde ne varsa, kredi kartını nasıl kullanıyorsa aynı şekilde burada kullanıyor. Denetimi de kolay, girdisini, çıktısını denetlemek son derece kolay. Yani normal bir marketten hiçbir farkı yoktur." dedi.

İnsanların memnuniyetini her şekilde ifade ettiklerini anlatan Vali Akdemir, "Bunu sadece Erzincan merkezinde değil, ilçelerimizde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Sadece burada Erzincan Valiliği olarak değil, isterlerse hayırsever vatandaşlarımız ya da sivil toplum örgütlerimiz de burada reyon açabiliyorlar. Dolayısıyla bir şekilde hayrı da teşvik etmiş oluyoruz. Umuyorum bu market diğer yerlere de örnek olur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar