Uzunköprü fidanla buluştu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine de adını veren, Türkiye'nin en uzun taşköprüsü fidanla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Uzunköprü fidanla buluştu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine de adını veren, Türkiye'nin en uzun taşköprüsü fidanla buluştu. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından köy yollarının ağaçlandırılması kapsamında köprü çevresine onlarca fidan dikildi.

Osmanlı sultanı II. Murad Han tarafından Ergene Nehri üzerine yaptırılan Uzunköprü hem mimarisi hem de Türkiye'nin en uzun taşköprüsü olması niteliğiyle bilinir. Köprü çevresindeki alanda ormanlık alanların yetersiz olduğunu belirleyen İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri köprü çevresini de içine alan Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin köy yollarını ağaçlandırma projesini hayata geçirdi. 1392 metre uzunluğundaki köprünün çevresi İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ile Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız'ın katılımıyla ağaçlandırıldı.

Taş yapının çevresine ilk fidanlar dikildi. Proje kapsamında Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin köy yollarına 115 bin 600 fidanın dikilmesi hedefleniyor. 2013 yılı planlamalarına göre 72+400 km alana 20 bin adet adet ceviz, badem ve ilçe girişlerine ıhlamur fidanı dikimi projeleri tamamlandı.
CİHAN

Yorumlar