Uzmanlarından meslek liselilere kariyer eğitimi

Ankara Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, öğrencilerin meslek seçiminde doğru tercihte bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla Rehberlik ve Kariyer Günleri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlarından meslek liselilere kariyer eğitimi

Ankara Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, öğrencilerin meslek seçiminde doğru tercihte bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla Rehberlik ve Kariyer Günleri düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca öğrenciler turizm ve otelcilik konusunda uzman isimlerden gelecekle ilgili önemli bilgiler edindi, tecrübeleri dinledi.

2. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri, 6-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan ve 5 gün süren etkinliğe 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler, yanlış tercih kurbanı olmamak için ilk gün Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Gonca Güzel Şahin ve Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Evren Güçer’le buluştu. Akademisyenler, deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, kariyer tercihlerine ışık tuttu. Soru-cevap kısmında öğrenciler ‘doğru tercih’ konusunda bilgiler edindi.

İkinci gün psikolog Simge Çubukçuoğlu da öğrencilerle ‘hedef belirleme’ konusunda sohbet etti. Ankara Dedeman Otel İnsan Kaynakları Müdürü Kürşat Uc, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Denizci ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Sheraton Hotel& Convention Center Baş aşçısı Zeki Açıköz’le bir araya gelen öğrenciler, yaşamlarına yön verecek kariyer seçimlerine bir adım daha yaklaştı. Program çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Görevlisi Yüksel Zülfikar ve Maltepe Dershaneleri Rehberlik Danışmanı Yüksel İnce de üniversite çalışma programı ve zaman yönetimi hakkında bilgilendirmede bulundu. CİHAN

Yorumlar