Uzmanlardan uygulamalı aile eğitimi

Bağcılar'da sosyal ve kültürel proje olarak hayata geçirilen 'Aile Eğitim Kursu' başladı.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlardan uygulamalı aile eğitimi

Bağcılar'da sosyal ve kültürel proje olarak hayata geçirilen 'Aile Eğitim Kursu' başladı. Uzmanlar anne ve babalara, çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini, evlere gidilerek uygulamalı olarak anlatılıyor.

Her yaştan ve her kesimden insanlar için birçok projenin hayata geçirildiği Bağcılar’da toplumun temel yapı taşını oluşturan aile birliğinin korunması amacıyla Aile Eğitim Kursu düzenleniyor. Kurslara katılan anne ve babaların evlerine misafir olan uzmanlar dersleri uygulamalı olarak da anlatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Aile Eğitim Kursu'na ilçe sakinleri yoğun ilgi gösteriyor. Bağcılar Belediyesi Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen kursa katılan kursiyerler 14 hafta süren eğitim alıyor. Aile Eğitim ve Çocuk Gelişimi uzmanlarının katıldığı derslerde velilere, çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla geniş müfredattan oluşan dersler veriliyor. Derslerde ayrıca anne ve baba kursiyerlere çocuk gelişimi ve iletişiminin bedensel, zihinsel ve sosyal yönleri de anlatılıyor.
Kursiyerlerin evlerine yapılan ziyaretlerde de çocuğun odasının olup olmadığına bakılıyor. Çocuk için evde herhangi bir kazaya karşı tedbir alınıp alınmadığına da bakan uzmanlar, onun için özel yaşam alanı yapılıp yapılmadığını da kontrol ediyorlar. Uzmanlar yaptıkları gözlemler sonrasında anne ve babalara tavsiyelerde bulunuyor.

Bireyin mutluluğunun ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğunun da toplumun huzuruna vesile olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Çocuğu mutlu olmayan, yaşlısı mutlu olmayan, engellisi mutlu olmayan, kadını mutlu olmayan bir toplumda hangi değerden bahsedebiliriz? Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizi kadının ve ailenin daha fazla mutlu olması için inşa ettik. Merkezimizde her gün yüzlerce kadının tebessümüne, mutluluğuna şahit oluyoruz." diye konuştu.

Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi’nde (0-3), (3-6) (7-11), (12-18) yaş aralığında çocuk sahibi olan ailelere kurslar veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayan ailelere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 'Çocuk Gelişimi' sertifikası veriliyor. Bu sertifikaya sahip olan kursiyerler kreşlerde veya bakım merkezlerinde yardımcı personel olarak çalışabilecek. Teorik ve pratik eğitimin verildiği kursun 8 saati de ev ziyaretleri olarak gerçekleştiriliyor.
CİHAN

Yorumlar