Uzman askerler özlük hakları için eylem yaptı

Ankara'da Uzmanlar Derneği (UZDER) üyeleri aileleriyle birlikte, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları için protesto gösterisi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Uzman askerler özlük hakları için eylem yaptı

Ankara'da Uzmanlar Derneği (UZDER) üyeleri aileleriyle birlikte, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları için protesto gösterisi düzenledi. Grup, eylemin ardından 3 dakika 6 saniye saygı duruşunda bulundu.

Kızılay Zafer Çarşısı önünde toplanan grup üyeleri, ‘Uzman erbaşlar silahlı kuvvetlerin silahsız personeli’, ‘Tek taştan duvar olmaz’, ‘Orduevi bizim evimiz, kendi evinize giremediğinizi düşünün’ dövizleri taşıdı.

UZDER Genel Başkanı Yakup Toprak, uzun yılardır çözmeye çalıştıkları sorunlarının artarak devam ettiğini belirtti. Sorunlarını değişik platformlarda defalarca dile getirdiklerini aktaran Toprak, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarının bir başka statüye bağlanmasını istemediklerini söyledi. Ordu evlerinden yararlanmak istediklerini, uzman erbaşlara kadro, ücretlerde de orantı istediklerini ifade etti.

Toprak, “Bizlerin vatandaş olarak yüce meclise naçizane maruzatımız, ülkemizin bu kahraman çocuklarını, hiyerarşiyi kast haline dönüştürmüş yüksek bürokrat egolarına lütfen feda etmeyiniz.” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından, grup üyeleri '3600 ek gösterge'ye göndermede bulunarak, 3 dakika 6 saniyelik saygı duruşunda bulundu. CİHAN

Yorumlar