Uyuşturucunun zararlarını 40 bin kişiye anlattılar

Adana'da polisin, uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında, 127 seminerde 40 bin kişiyi bilgilendirdiği bildirildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince risk altında...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucunun zararlarını 40 bin kişiye anlattılar

Adana'da polisin, uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında, 127 seminerde 40 bin kişiyi bilgilendirdiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince risk altında bulunan ve madde ile tanışma olasılığı yüksek bölgelerde yaşayan gençler ve ailelerinin madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildiği bildirildi. Açıklamada, SODES 'Portakal Çiçekleri' projesi ile 'Bağımsız Hayat' projesi hazırlandığı, Yüreğir Kaymakamlığı'nca yürütülen 'Madde Bağımlılığına Hayır Yaşama Evet' projesine ortak olunduğu ayrıca Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince 'Öğrencilerin Gelişimi ve Geleceğini Destekleme' projesine de uzman personel görevlendirildiği kaydedildi.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne gelen talepler üzerine 'Madde kullanımının zararları, korunma yolları, tedavisi ve yasal boyutu' hakkında seminerler düzenlendiğine dikkat çekilerek bağımlılık konulu 'Çalıntı Düşler' ve 'Yarınlara Geç Kalmadan' isimli tiyatro oyunlarının da izletildiği belirtildi.

Projeler kapsamında 72 okulda, 15 bin 408 öğrenci, 619 öğretmen ve 584 veliye, 22 camide 15 bin 300 vatandaşa, 13 köyde bin 412 vatandaşa, 2 kamu kurumunda, görevli 150 memura, 20 lisede 6 bin 740 öğrenci, 190 öğretmen ve 700 veliye ise tiyatro izletilmek suretiyle toplamda 40.103 kişiye bilgilendirme yapıldığı vurgulandı.

Yetkililer, uyuşturucu kullanımının ülke ekonomisini olumsuz etkilemenin yanı sıra toplumda ahlaki, sosyal, mali çöküntülere sebep olduğunu hatırlatarak, "Toplumun ve bireylerin sağlığını doğrudan etkileyen, uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin önlenmesi için alınan tedbirlerin, gerçekleştirilen operasyonların yanı sıra yapılan eğitimlerin ve üretilen projelerin de önemli olduğunu biliyor, gençlerimizi bu sonu olmayan yoldan kurtarmak adına zaman ve mekân sınırı tanımadan çalışmalarımıza kararlıkla devam ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar