Uyuşturucu tacirleri yakalanınca 'içiciyim' diyerek kurtuluyor

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 2014 yılının ilk 6 ayında uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve ticaretini yapmaktan şüpheli 80 şahıstan adli işlem sonrası sadece 4'nün tutuklandığı bildirildi. 76 şahsın adli mercilerce...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu tacirleri yakalanınca 'içiciyim' diyerek kurtuluyor

Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 2014 yılının ilk 6 ayında uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve ticaretini yapmaktan şüpheli 80 şahıstan adli işlem sonrası sadece 4'nün tutuklandığı bildirildi. 76 şahsın adli mercilerce denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. Denetimli serbest kalan şahıslar, satıcı olmasına karşı üstlerinde küçük gramla yakalanmasına bağlı 'içiciyim' diyerek serbest bırakıldığı belirtiyor.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı jandarma Binbaşı Murat Koçanlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik ve Manavgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Hakan Öz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Müdür Taşkıran, Manavgat'ta uyuşturucu ile yaptıkları mücadele ile ilgili bilgilendirme yaptı. Son günlerde kayıp olan Manavgat Irmağı'nda çıkarılan 2 erkek cesedi ile kamuoyunda aslı astarı olmayan dedikoduların olduğunu belirten Taşkıran, ırmaktan çıkarılan 2 erkek cesedi ile ilgili net otopsi raporlarının belli olmadığını, vatandaşların kulaktan duyma bilgilere itibar etmemesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat nüfus yoğunluğu bakımından 35 ilden önde olduğunu hatırlatan Taşkıran, turizm şehrinin suç oranı bakımından en huzurlu ve en güvenli yerlerden biri olduğunu söyledi.

Manavgat'ta okul önlerine uyuşturucu tacirlerinin yaklaşmaması için sıkı kontrol ettiklerini belirten Taşkıran Anne Gözün Arkada Gözün Kalmasın Projesi kapsamında 24 okulda 48 bay ve bayan polisin görev yaptığını ifade etti.

İlk 6 ayda uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve ticaretini yapmaktan 80 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmasına karşı sadece 4'nün tutuklandığına dikkat çeken Taşkıran, 80 kişinin sabahtan akşama değil, aylarca süren teknik takiple yargı karşısına çıkarıldığını kaydetti. Taşkıran, "Uyuşturucu tacirleri zula diye tabir edilen yerlerden çıkardıkları zehirlerini satarken yanlarında 5 gram, 10 gramla yakalanıyor. Adli mercilerde de satıcı değilim, içiciyim diyerek denetimli serbestlikle bırakılıyor. Satıcılar, yanlarında uyuşturucu madde ve hassas terazi ile yakalanırsa o zaman sesleri çıkaramıyor. Uyuşturucu ile mücadelede cezalar caydırıcı olursa hiç kimse satmaya da, üzerinde bulundurmaya da ve içmeye de cesaret edemez. " diye konuştu.

Taşkıran, geçen yılda Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve ticaretini yapmaktan 190 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldığını bunun 22'sinin uyuşturucu madde ticareti yapmaktan tutuklandığını ve 168'nin ise denetimli serbestli kararı ile serbest kaldığını söyledi.

Taşkıran, jandarma bölgesinde ise 26 kişinin uyuşturucu madde satmaktan tutuklandığını, 126'nın denetimli serbestlikle serbest kaldığını ve toplamda da 58 kilogram 98 gram ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar