Uyuşturucu sanıklarına 4'er yıl hapis cezası

İstanbul'da uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şahısların yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanıkları 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 4'er yıl hapis cezasına çarptırdı.İstanbul 1. Ağır Ceza...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu sanıklarına 4'er yıl hapis cezası

İstanbul'da uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şahısların yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanıkları 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 4'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu davasında karar çıktı. Duruşmaya 3 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Son sözlerini söyleyen sanıklar Serkan Emre, Bayram Kaplan ve Ayşen Özmen, suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Erdoğan, Esra İşcan, Serkan Emre, Bayram Kaplan, Selim Selvi, Aysen Tutkun Özmen, Koray Tansu’nun 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçunu işlediklerinin sabit görüldüğünü açıkladı. İsmi geçen bu sanıkların, 5'er yıl hapis ve 5'er gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmedildi. Erdoğan hakkında iddia edilen uyuşturucu ticareti yapmakla ilgili ceza maddesinde 5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar para cezası öngörülüyor. Uyuşturucu kullanmanın cezası da ayrıca 1 yıldan 2 yıla kadar şeklinde belirtiliyor.

Mahkeme heyeti sanıkların sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ve cezaların gelecekleri üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurarak cezayı 4 yıl 2’şer ay hapis ve 4’er gün karşılığı günlüğü 20 TL’den 80 TL adli para cezasına indirdi.

SANIKLARA, HAPİS CEZASI SONRASI UYUŞTURUCU TEDAVİSİ UYGULANACAK

Sanıklar Esra İşcan, Mehmet Erdoğan, Serkan Emre, Bayram Kaplan, Selim Selvi, Barış kurt, Turhan Uluhan ve Serdar Tüm’ün “Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurdukları.” sabit olduğunu belirten mahkeme heyeti, sanıklar hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

Sanıklar Bayram Kaplan, Mehmet Erdoğan, Koray Tansu, Esra İşcan’ın daha önce benzer suçlardan sabıkaları bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, bu sanıklar hakkındaki cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Sanık Mustafa Yıldırım’ın uzun süredir yakalanamadığı ve savunmasının alınmaması nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verildi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan İddianamede, uyuşturucu ticareti yapıldığına ilişkin yürütülen bir soruşturmada oto kiralama dükkanı sahibi Serkan Emre'nin kullandığı 34 TK 7885 plakalı otomobilin takibe alındığı belirtildi. Otomobilde bulunan Mehmet Erdoğan'ın inerek evine girmesinin ardından durdurulan araçta yapılan aramada sarılmış ve içilmiş uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. Soruşturmanın ilerleyen aşamasında gözaltına alınan 11 şüphelinin kan örnekleri ile el parmak izlerinin karşılaştırılması sonucunda sarma uyuşturucu üzerinde Mehmet Erdoğan'ın genotip özelliklerinin uyumlu olduğunun belirlendiği açıklandı.

Gözaltına alınan Mehmet Erdoğan'ın evinde yapılan aramada da uyuşturucu sarmada kullanılan ve çarşaf olarak tabir edilen kağıtların ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca Serkan Emre'ye ait oto kiralama dükkanında çalışan Bayram Kaplam, Selim Selvi ve Barış Kurt'un, toz halinde getirdikleri uyuşturucu maddeyi plaka halinde Mehmet Erdoğan'a verdikleri de iddianamedeki bilgiler arasında yer aldı.

CİHAN

Yorumlar